6 659
6 659

Herkku marjarahkakakku

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

POHJA:
175 g Domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
250 g MAITORAHKAA
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
400 g vadelmia
200 g mustikoita
200 g puolukoita
100 g mansikoita
8 kpl liivatelehtiä
Kiille:
200 g jo tehtyä marjasosetta
3 kpl liivatelehtiä

Jaa resepti

Ohje

1. Tee pohja: Murskaa dominokeksit tehosekoittimessa tai käsin (esim. nuijalla) ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

2. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle reunan ja pohjan väliin ja painele pohjan taikina vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

3. Tee täyte: Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne etukäteen (tai kattilassa) ja paseeraa siivilän läpi. Laiskemmalle leipurille marjat saattavat käydä sellaisenaan murskattuina, täytteestä tulee vain hieman "möykkyisempi" kuten normaalista marjarahkasta.

4. Ota talteen 200g marjasoseesta kiillettä varten. Sekoita keskenään maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Pehmennä liivatelehdet (8kpl) kylmässä vedessä. Vatkaa kerma.

5. Kuumenna osa täytteen marjasoseesta kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmeät liivatelehdet välttäen kiehuttamista uudelleen.

6. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset ja nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

7. Laita kakku jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi tai yön yli.

8. Kun kakku on hyytynyt valmista kiille: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna osa marjasoseesta ja sekoita joukkoon pehmeät liivatelehdet. Sekoita liivateseos lopun marjasoseen kanssa ja levitä kakun pinnalle.

9. Hyydytä kakkua vielä 2 tuntia jääkaapissa, jonka jälkeen kakku on valmis tarjoiltavaksi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Milmeli
Tein kakun alkuperäisen mustaherukkakakun reseptin mukaan mutta vaihdoin marjat. Kakkuun voi siis laittaa mitä vaan marjoja tai muita rahkaaineksia kuten hedelmiä. Kakusta saa oikein hienon jos marjat paseeraa kunnolla mutta vähemmän juhlalliseen herkkuun käy myös marjojen pelkkä survominen. Kakun voi myös koristella marjoilla!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään