Herkku toscapiirakka, pellillinen

Reseptiä katsottu 21 826 kertaa
Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
8 kpl kananmunia
4 dl (tasapäinen) sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhoa
2 tl vahiljasokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
2 dl voita tai margariinia (hieman vajaat desit)
mantelimassa:
215 g voita tai margariinia
4 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria
dl vehnäjauhoja
200 g mantelilastuja
dl kuohukermaa

Ohjeet

Minulla oli tätä varten 44x39cm pelti, piirakoiden paksuudeksi tuli 2,1cm ja piirakoita tuli 30kpl, kun leikkasin ne.

Laitoin uunin 225 asteeseen.

Rikoin 8 kpl kananmunia tehosekoittimeen ja sekoitin 4 dl sokerimäärään 2 tl vaniljasokeria, kaadoin vatkautuvien munien joukkoon.

Annoin tehosekoittimeni työskennellä kunnolla!

Sekoitin 8 dl vehnäjauhoja mukaan 4 tl leivinjauhoja. Lisäsin tämän vähin erin koneessa pyörivään munamassaan. Lisäsin kuohukerman mukaan ja käytin itse voisulaa, jonka lisäsin viimeiseksi taikinaan.

Kaadoin taikinan isohkolle pellille (uunini on niitä leveimpiä). Taikina pysyi juuri ja juuri leivinpaperin reunoja viirtäen. (Mutta kun massa nousee se ei lähde valumaan).

Väänsin aikakellooni 8 minuuttia ja aloin heti tekemään mantelimassakuorrutusta. Mittasin 215g margariinia ja sulatin sen isossa teflonisessa paistinpannussa.

Mittasin sokerin, johon lisäsin 1tl vaniljasokeria, kaadoin ne voisulan mukaan. Sekoittelin huolellisesti sitten lisäsin vehnäjauhoja sen 1½dl, hyvin sekoittaen ja sen jälkeen mantelilastuja 200g ja viimeiseksi 1½ dl kuohukermaa. Jolloin massa alkoi jo hieman poreilla ja paksuuntua, mutta ei liikaa.

Uunipellin otin pois uunista kun oli kulunut se 8 minuuttia ja kaadoin mantelimassan päälle, oli tosi upee massa ei liian paksu, ei liian ohuut. Levittyi mukavasti.

Sitten laitoin pellin takaisin uuniin, mutta hieman ylätasolle (toiseksi ylin).

Ja väänsin aikakellostani vielä 15 minuuttia, jolloin toscapiirakasta tuli kauniin ruskea. Leikkasin piiraan palasiksi, kastelin ja pesin veitsen joka vedon jälkeen kuumalla vedellä jolloin pinta ei tartu veitseen läheskään niin hyvin.


Katso Kotikokin videovinkki

Kommentit

piia58
Olipa nappiinsa osunut: Herkkutoscapiirakka ja tuli paljon, heti se pellillinen, mutta hyvät oli aineetkin.