Herkullinen Pizza (pellillinen)

9 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

n. 2,5 dl vettä
1/4 palaa hiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl öljyä
vehnäjauhoja
ketsuppia
kinkkukuutioita
mozzarella-juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Mittaa n. 2,5dl (-3dl) kädenlämpöistä vettä kulhoon. Sekoita hiiva veden kanssa rivakasti vispilällä vatkaten että hiiva sulaa mukaan. Lisää suola, sokeri ja öljy samalla sekoittaen. Ala lisäämään vehnäjauhoja pikku hiljaa ja sekoita samalla hyvin. Kun taikinasta tulee paksumpi niin vispilä vaihdetaan kädellä pyörittämikseksi. Vehnäjauhoihin en itse katsonut mitään määrää vaan lisätään pikkuhiljaa kunnes taikina on sopivan kiinteä ja sopivan löysä, ei missään nimessä kova. Taikina ei saa kuitenkaan jäädä käteen kiinni..

Itse en antanut taikinan kohota ollenkaan mutta jos haluaa niin sen voi jättää kulhossa liinan alle n. 20 min..

Sitten vaan pellille ja itse tein niin että kaadoin jauhoja vähän käsiini pizzan päällä pellillä ja taputtelin taikinan pizzapohjaksi. Välillä kun taputtelee lisää jauhoa käsiin maltillisesti niin taikina levittyy nätisti ja helposti eikä taikina tartu käsiin.

Sitten vaan ketsuppi pohjalle ja kinkkukuutiot ja lopuksi runsaasti juustoraastetta. Itse käytin siis mozzarellaraastetta (euroshopper, on parasta!)

Pelti uuniin ja paistetaan 250c, 10 minuuttia tai kun juusto on kunnolla sulanut ja pohja tuntuu kypsältä. Itse pidin uunissa 12min.

Kun pizza on valmis niin sen annetaan lepäillä pellillä hetken ja sitten voi leikata sopiviksi paloiksi. Tästä siis tulee pellillinen ja itse sain 9 palaa.

Sitten vaan nautiskelemaan pizzasta :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään