9 524
9 524

Simpukka-kesäkurpitsapastaa

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

350 g Bavette tai muuta pitkaa pastaa
400 g simpukoita(harmaakuorisia) tai
1 Kg sinisimpukoita
2-3 kesäkurpitsaa
1 valkosipulin kynsi
hippu sahramia
oliiviöljyä
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Harmaita simpukoita pitaa pitaa suolaisessa vedessa muutama tunti ja huuhdella sitten juoksevan veden alla. Sinisimpukoille riittaa huuhtelu veden alla ja kuorien raapiminen puhtaaksi veitsella. Poista sinisimpukoista myos mahdollinen "stoppi" kuorten valista.

1. Kuumenna isolla pannulla vahan oliivioljya ja kaada pannulle simpukat. Hella saa olla taysilla. Poista simpukat pannulta sita mukaa kun ne aukeavat. Suodata liemi.

2. Poista simpukat kuoristaan, jata muutama kuorineen koristelua varten. Laita simpukat hetkeksi syrjaan. Leikkele kesakurpitsat tikuiksi.

3. Puhdista pannu talouspaperilla. Laita oliivioljya taas kuumenemaan ja ruskista siina hienonettu valkosipuli. Lisaa pannuun kesakurpitsatikut, hieman simpukoiden paastamaa vetta ja paista kunnes kesakurpitsat ovat pehmenneet. Suolaa (varovasti). Laita pasta vesi kiehumaan.

4. Kun kesakurpitsa on pehmeaa, lisaa pannuun simpukat ja sahrami. Sekoita nopeasti ja laita kastike odottamaan. Jos se nayttaa kuivalta, lisaa tilkka oljya ja simpukoiden paastamaa vetta.

5. Kun vesi kiehuu, suolaa se merisuolalla ja keita pasta "al dente". Laita kastike taas liedelle ja nostele pasta suoraan pannuun. Anna pastan imea hetki kastiketta kevyesti sekoitellen.

6. Jaa lautasille, koristele kuorellisilla simpukoilla ja nautiskele.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Mejillones a la marinera - Sinisimpukat marinera kastikkeessa
  • 3 3 Bolognese Chorizo makkaralla
  • 7 10 Kermainen Simpukkapata
  • 1 0 Merisiilipasta
  • 8 1 Parsapasta
  • 1 0 Hietasimpukka-bottarga pasta

Kommentit

masotto
Tein ekan kerran eilen eika jaa viimeiseksi:)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään