8 621
8 621

Irlantilainen lihapata

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

(kahdeksalle)
2 pkt amerikanpekonia
900-1 kg lihaa(esim. naudan keittolihaa tai itse olen käyttänyt karjalanpaisti
siirappia/sokeria
3-4 porkkanaa
rusinoita
sipuleita 9 pientä tai 5 normaalia/isoa
2 kpl valkosipulinkynttä
tölkki quinnessia
jauhoja
suolaa ja mustapippuria
voita

Jaa resepti

Ohje

Voita reippaasti isoon kattilaan/pataan, hellalle ja melkein täysille. Kun voi on paistolämpötilassa niin nakkele sinne kuutioidut lihat ja leikkele ronskisti pekonit sekaan. Hämmentele ja laita hella vähän pienemmälle(esim.4) ja kansi päälle. Parin minutin päästä heitä teelusikallinen(ainakin) suolaa ja pari teelusikallista mustapippuria sekaan ja hämmennä....taas odota pari minuttia ja sitten kun liha alkaa näyttämään siltä, että ne kaikki on alkanut paistumaan(eli paistettu kiinni pinnasta) heitä pilkotut sipulit ja valkosipulit(puserrettuna/viipaleina) sekaan. Sipuli ei saa olla liian pieniksi pilkottua eli sikäli iisi homma ja taas hämmennä. Odotellaan taas pari minuttia ja sitten viipaloidut porkkanat sekaan. Sekoita. Lorauta siirappia tai pari tl sokeria sekaan, sekoita ja odota hetki(aina kansi päälle, ettei mehut karkaa). Heitä kourallinen rusinoita sekaan. Sekoita ja odota hetki(kansi päälle). Sitten pari kukkuraista ruokalusikallista vehnäjauhoja sekaan, hämmennä kunnolla, odota hetki ja sitten....

Kaada koko keitos uuni vuokaan ja kaada 3dl quinnesia joukkoon eli sillä nostatetaan nesteen pintaa, että sillä on mitä haihtua uunissa. Folio tai kansi päälle ja uuniin 160 - 170 astetta n. 2,5 tuntia ja tarkista aika ajoin onko kaikki jotenkuten nesteen peitossa....jos ei lisää quinnesia.

Jos haluat tehdä oikein irlantilaisen, niin 2,5h jälkeen ota vuoka uunista tai kun liha on kypsää niin laita uuni täysille ja peitä vuoka voitaikinalla ja anna vuuan olla uunissa 10-15min. Itse olen jättänyt tämän vaiheen pois ja tarjonnut padan keitettyjen perunoidenja perussalaatin kanssa.

Mitä pitempään maltat pitää uunissa, sen mehukkaampaa tulee!

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 1 Meksikolainen lihapata
  • 2 1 Appiukon lihapata
  • 27 10 Metsänvartijan lihapata
  • 2 3 Jamie Oliverin Irlantilainen paistos padassa
  • 10 4 Irlantilainen paimenpiiras (Shepherd's pie)
  • 1 0 Tomaattinen lihapata

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään