42 110
42 110

Hirvipaisti Kattilassa

Raaka-aineet

Hirven sisäpaistia, muukin käy hyvin
voita
sipulia, porkkanaa, valkosipulia
lihaliemikuutioita, suolaa
cayennepippuria, katajanmarjoja. mustapippuria ja valkopippuria
vettä
Kastikkeeseen , vehnäjauhoja, paistinlientä, kermaa, sinappia. ketsuppia. konjakkia
Punapippuria

Jaa resepti

Ohje

Siisti paisti kalvoista ym ylimääräisistä. Huuhtele nopeasti ja kuivaa hyvin. Ruskista voi valurautapannussa ja ruskista siinä paisti joka puolelta kauniin väriseksi. Ota liha ja laita reilunkokoiseen kattilaan, huuhtele paistinpannu ja kaada huuhdeliemi kattilaan, lisää vettä että paisti peittyy. Kuori vaahto pinnalta ja kun on liemi kirkas, niin sitten vasta mausta. Liemi saa olla todella hyvin maustettua. Laita lohkotut sipulit ja porkkanat sekä pippurit ym kattilaan ja keitä paisti miedolla lämmöllä. Lihan pitää olla läpikypsä.

Nosta kypsä liha kattilasta ja siivilöi liemi. Pistä liha ja siivilöity liemi puhtaaseen astiaan ja kansi päälle. Laita jäähtyneenä jääkaappiin ja anna olla yön yli siellä. Nosta seuraavana päivänä liha lautaselle ja tee liemestä kastike paistille. Paistin voi myös lämmittää jos haluaa. Meillä se syödään kylmänä ja kuuma kastike kaadetaan päälle.

Tarjoile perunamuussin kanssa tai palloperunoiden.

Ainemääriä en laittanut kun laitoin omantunnon mukaan ja paistini oli ehkä noin 1½-2 kg. Kokeile tikun kanssa kypsyyttä, kun uppoa pehmeästi lihaan niin on kypsää.

Tee kastiketta varten kylmäsuurus ja anna kiehantaa . Mausta mielesi mukaan. Koristeeksi voit laittaa muutaman punapippurin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Tämä maistuu miehelleni muussin kanssa ja minulle palloperunoiden. Makuasiat ovat aina oikeat omasta mielestä ja niihin ei ole puuttumista ;o))))))))))Näin meillä;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään