Chili con carne

Reseptiä katsottu 3 677 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g naudan jauhelihaa
5 kpl erivärisiä paprikoita
2 kpl isoja sipuleita
1-2 kpl yksikyntistä valkosipulia
3 prk tomaattimurskaa
½ tuubia tomaattipyrettä
3 prk kidney-papuja
2-3 tl Sambal-oelek maustetahnaa
1-2 kpl punaista chiliä
1-2 tl chili-mausteseosta
1 tl mustapippuria
1-2 rkl paahdettuja kuminoita
2 lihaliemikuutiota
öljyä kuullottamiseen

Ohjeet

Paahda kuminat kuumalla kuivalla paistinpannulla aika tummiksi ja jauha ne morttelissa jauhoksi. Ruskista jauheliha. Kuullota kuutioidut paprikat, chilit, sipulit ja valkosipulit öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan tomaattimurska, -pyre, kidney-pavut, lihaliemikuutiot, ruskistettu jauheliha ja paahdetut kuminat. Mausta sambal-oelekilla, mustapippurilla ja chili-mausteseoksella. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. ½ tuntia.

Keitä samalla Jasmin-riisi. Mittaa haluamasi määrä Jasmin-riisiä kattilaan ja huuhdo se. Lisää 1,5 kertainen määrä vettä ja laita kattila liedelle. Odota kunnes vesi kiehuu kunnolla, sammuta liesi ja jätä riisit hautumaan kuumalle liedelle.

Tarjoile Chili con carne Jasmin-riisin, salaatin, patongin ja vahvojen pepperonien kanssa.


Kommentit

Miltsukka
Tästä määrästä riittää tosi monelle syöjälle. Tämä chili con carne on tummaa ja tulista. Kumina, josta monet eivät pidä, mutta joka ei kuitenkaan maistu perinteiselle kuminalle, tekee tästä ruoasta todellakin maukkaan ja liki kaikille maistuvaksi... kuminasta huolimatta. Olen tehnyt tätä juhlien jälkeiseksi päiväksi valmiiksi jo edellisenä päivänä.