31 351
31 351

Possua Takassa

Raaka-aineet

possun uunifilettä (maustettu)
porkkanaa
sipulia
valkosipulinkynsiä
lanttua
maustepippureita
laakerinlehti
vettä
pata ja takka (uunikin käy...)

Jaa resepti

Ohje

Riippuu padan koosta paljonko saa tavaraa mahtumaan, mutta laita mitä mahtuu. Pistä liha ensin pataan ja juurekset sivuille ja päälle. Heitä joukkoon muutama maustepippuri ja laakerinlehti tai pari ja vettä noin puoleen väliin lihaa. Kansi päälle ja hiillokselle. Anna muhia ihan rauhassa, voi vaikka aamulla laittaa kun lämmittää kämppää ja syö sitten kun on ruoka-aika. Tuoksu kertoo jos padassa tulee joku katastrofi, samoin se kertoo koska alkaa olla kypsää. Perunaa voi myös laittaa jos mahtuu, mutta valitse kiinteä laatu. Kuitenkin jos pata on takassa tuntitolkulla, peruna kannattaa laittaa erikseen ja myös neste on syytä tarkistaa. Hiilloksen määrästä ja ym. seikoista riippuen aikaa saa varata ainakin pari tuntia.

Hienostuneemman version saa kun keittää vihanneksia vielä erikseen ja nämä mitkä on padassa antavat vain makua, eli ei käytetä annoksessa.

Tällaisina hetkinä on onnellinen kun on kylmä! Tämä oli takassa 5 tuntia ja liha oli vielä jäässä pataan laitettaessa. Erittäin murea liha.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 5 SipuliKermaKastike ja Suikaloitua Possua
  • 0 0 Possua ja Korvasienimuhennosta
  • 61 18 Possua ja Juureksia Uunissa
  • 2 5 Possua kattilassa
  • 12 6 Possua Uunissa
  • 4 4 TomaattiRiisiä Possua ja Purjoa

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään