46 341
46 341

LihaKukko Possusta

yli 24 h

Raaka-aineet

1 kg possun suikaleita
1 pkt pekonia tai kylkisiivuja
1 - 2 pientä sipulia
1 valkosipulinkynsi
tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 pkt Myllyn paras ruistaikinaa
n.20 g voita (hyla)
folioa

Jaa resepti

Ohje

Valuta possun suikaleet ja kuivaa ne talouspaperilla mahdollisimman kuiviksi. Sekoita suola ja pippuri huolellisesti lihoihin. Leikkaa sipuli tai kaksi suikaleiksi ja valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi. Sulata ruistaikina.

Tee taikinoista pallot. kaulitse taikinat soikion muotoon, pohjaosa pienemmäksi päällisosaa. Jätä taikinoiden keskiosat paksummiksi reunaosia.

Laita pohjaosan päälle kasa suikalelihaa. Levitä valkosipulin viipaleet lihan päälle tasaisestui ja sitten puolet sipulista. Laita loput lihat ja sitten sipulit. Päällystä lihakeko pekonilla. Nosta kansitaikina päälle. Kastele vedellä ja pullasudilla pohjaosan reunat. Nosta pohjan reunat ylös kansiosan päälle. Häivytä reunat vedellä kostutetuin sormin.

Laita pellille ristin muotoon folioa ja nosta kukko keskelle. Älä peitä kukkoa vielä. Voitele kukko päältä voisulalla. Laita uuniin 220 puoleksi tunniksi. Ota pois uunista ja voitele kertaalleen vielä. Nyt saa sulkea kukon foliopakettiin. Alenna uuninlämpö 120:een ja anna paistua seuraavat 4½ tuntia.

Anna kukon jäähtyä aivan rauhassa folliopaketissaan.

Syödään lämmitettynä tai kylmänä voin kanssa. Suosittelen sipulin sekoittamista lihaan, koska sipuli oli ärsyttävästi klöntteinä. Jos lihassa on rasvaa älä laita koko pakettia pekonia, mielestäni tässä oli liikaa tosin isäntä oli ehdottomasti erimieltä, tai laita kylkisiivuja.

Tämä oli ekakerta kun tein possukukkoa, naudanlihasta olen tehnyt ja se on ollut tosi hyvää.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään