Kalakukko ahvenesta

Reseptiä katsottu 35 763 kertaa
4 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pkt MyllynParas ruistaikinaa
1 pkt pekonia
n.300 g possun kylkisiivuja
suolaa,voita, valko tai mustapippuria
n.1 kg ahvenfileitä
1/2 dl riisiä
foliota

Ohjeet

Ensin, ota taikina sulamaan. Jos kalat ei ole fileroituja, ota puukko käteen. Anna rämppeet kissalle. Kyllä tähän voi käyttää kokonaisia kaloja, ota suolet ja pää pois, onhan ne pieniä sinttejä? Isot kissoille, nittenki täytyy juhlia joskus. Ripottele suolaa ja pippuria kalafileille ja kylkisiivuille. Älä mausta liikaa!

Seuraavaksi, ota taikina. Jauhotetulla alustalla halkase se kahtia, siinä onkin vako valmiina. Kaulitse pitkulainen tai pyöreä, kumpi tulee helpommin, mutta keskeltä reunoja paksumpi.

Ja sitten, laita ensin kalakerros, ripottele päälle muutamia riisinjyviä. Levitä pekonisiivuja poikittain kalojen päälle. Seuraavaksi kalakerros, riisiä, laita pekoni taas poikittain. Taas kalaa,riisiä ja nyt päällystä koko keko kylkisiivuilla ja poikittain. Jos pekonia jäi sen voi laittaa vielä kylkien päälle.

Ja sitten, tee toinen samanlainen taikina kanneksi. Nosta se kukon päälle ja ala sulkea. Kastele sormia ja hiero taikinaa niin saat hävitettyä saumakohdat.

Repäise foliosta 2 samankokoista palaa, niin isoja, että kukon voi kääriä niihin. Nosta kukko keskelle kaksinkertaista foliota. Nosta ja rypistä foliota kukon ympärille, jätä paketti auki. Voitele kukkoa päältä sulalla voilla(hyla).

Paista kukkoa 200 puoli tuntia, ota pois uunista. Voitele päällys voilla ja sulje paketti tiiviisti. Alenna lämpö 125 ja paista 3 tuntia ja pari tuntia lisää jos on ruodot mukana, eli voi tehdä myös pienistä kokonaisista ahvenista, nahka vain pois. Anna jäähtyä paketissaan ihan rauhassa ja siirrä kylmään.

Leikkaa siivuja, sipaise voita päälle ja ota lasi maitoa.!

Syöhän tästä useampikin, mutta syömme kahdestaan parilla aterialla.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.