2 726
2 726

Korvapuustit

30 - 60 min

Raaka-aineet

0,5 l maitoa
1 dl sokeria
2-3 rkl kardemummaa
50 g hiivaa
1 kananmuna
8-12 dl vehnäjauhoja
100-150 g voita
Täyte:
pehmeää voita
kanelia
sokeria

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta maitoon hiiva, sekoitta niin kauan että hiiva on liuennut. Lisää sokeri, kardemumma, kananmuna ja hieman jauhoja. Sekoita ja lisää jauhoja, pehmeä tai sulatettu voi ja loput jauhoista. Taikinassa on tarpeeksi jauhoja tai se on hyvin alustettu kun se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa pyyhkeen alla kaksinkertaiseksi n.1/2-1 h.

Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa hetken jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja kaaviloi taikinat pyöreiksi ohuiksi levyiksi.

Levitä taikinalevyyn voi tasaisesti joka puolelle ja ripottele päälle oman maun mukaan sokeria ja kanelia. Rullaa levy napakaksi, pitkäksi pötköksi. Pyöritä valmista pötköä vielä hetki niin että saat siitä tasa paksun, jätä sauma alaspäin. Leikkaa pötköstä saman suuruisia paloja vinoittain leikaten. Paina palan kapeimmasta päästä, keskeltä peukalolla alas. Asettele uuninpellille, voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 C uunin keskitasolla n. 10 min.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

ynzy
Söin putkeen pari kolme viis! :D

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään