17 063
17 063

Mansikkakakku

Raaka-aineet

1 lasillinen sokeria
1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen vehnäjauhoa
1 pussi pakastemansikoita
2 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta
1 kpl mandariineja
sokeria mansikoiden sekaan maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa sokeri ja kananmuna vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauho ja lisää jauhot varovasti taikinaan. Sekoita kevyesti.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se. Paista kiertoilmauunissa 175 astetta noin 30 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä tikulla kokeilemalla.

Sekoita mansikoiden joukkoon sokeria ja murskaa ne. Jätä muutama mansikka koristeeksi. Hienonna mandariini pieneksi ja lisää mansikoiden joukkoon.

Leikkaa kakku kahdeksi eri osaksi. Ota lusikalla syntyneesta mansikkahillosta mehua eri astiaan muutamia lusikallisia ja sekoita 1/4 dl kermaa joukkoon. Kastele tällä seoksella kakunsiivut.

Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Laita hillo kakunsiivun päälle ja lisää siihen kermavaahtoa. Laita toinen puolikas päälle ja koristele kermavaahtolla ja mansikanpuolikkailla. Olen myos kokeillut kakun kostuttamista mandariinista ( 3 kpl) puristetulla mehulla ja se on toiminut myös hyvin. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maitzo
Tämä on meidän perheen perinteinen ja taitaa olla ainoa kakkumalli. Tätä on tehty kaikkien syntymäpäiville ja kaikenlaisiin juhliin. Parasta tämä on tietysti silloin kun mansikat ovat tuoreita, mutta käyt tämä pakastemansikoistakin. Olisin minä tuohon keskelle laittanut vielä mintunlehtiä koristeeksi jos olisi ollut.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään