58 678
58 678

Mansikkakakku

8 annosta

Raaka-aineet

KAKKUPOHJA
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
n. 1 dl laimennettua appelsiinimehua
2(½) dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n. 100 g valkoista suklaata
1 rasia pakastemansikoita
1 rasia tuoreita mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Jaa resepti

Ohje

Valmista kakkupohja:Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Kääntele lastalla varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen) ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 min tai kunnes kakku on kauniin ruskea ja tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vuoastaan.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (jätä muutama pala koristeluun) ja valuta vaniljavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Laita vaahto jääkaappiin. Sulata pakastemansikat ja siivuta ne. Jos sulatettua valkosuklaata jäi, siitä voi halutessaan tehdä koristeita: valuta suklaasta lusikalla tai veitsenkärjellä leivinpaperin päälle kuvioita ja laita paperi tarjottimen päällä jääkaappiin. Irrota suklaakuviot paperista varovasti, kun ne ovat jähmettyneet.

Leikkaa kakkulevy (kakun koosta riippuen) kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta levyt laimealla appelsiinimehulla. Levitä levylle ensin kerros siivutettuja pakastemansikoita ja sitten vanilja-suklaavaahtoa (jätä koristeluun osa). Lado päällimmäiselle levylle tuoreita mansikanpuolikkaita niin paljon kuin mahtuu. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri samalla sekoittaen. Levitä sokeriliemi hetken jäähdyttyään kiilteeksi mansikoiden päälle lusikalla. Reunusta kakku lopulla vanilja-suklaavaahdolla ja rouhi valkosuklaamuruja koristeeksi (esim. juustohöylällä). Anna kakun tekeytyä vähintään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään