9 531
9 531

Langoše - paistetut leivät

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

400 g vehnäjauhoja
3 kpl perunaa
400 ml maitoa
1 kpl hiiva (tai vähän vajaa)
suolaa
sokeria
rasvaa paistamiseen (ihra tai öljy)
valkosipulia, juustoa, smetanaa

Jaa resepti

Ohje

1. Keitä perunat puoliksi kypsiksi, ja lämmitä maito hiivalle sopivaksi.

2. Laita jauhot syvään kulhoon, tee keskelle reikä. Kaada n. puolet lämmitetystä maidosta jauhovuoren kraateriin ja murenna sinne hiiva sekä lisää joukkoon hieman sokeria. Peitä liinalla ja laita lämpimään paikkaan n. 10 minuutksi.

3. Kuori perunat ja raasta ne. Lisää raaste ja loppu maidosta taikinaan. Vaivaa hyvä taikina ja lisää tarpeen mukaan jauhoa. Peitä taikina ja laita se kohoamaan lämpimään paikkaan ainakin 15min ajaksi.

4. Taikinan kohotessa puserra valkosipuleita kuppiin. Lisää joukkoon hieman suolaa ja tilkka vettä, jotta valkosipulista tulisi helposti levitettävää. Raasta myös vähärasvaista juustoa lautaselle.

5. Kun taikina on valmis, levittele leivinlaudalle hieman jauhoja. Muokkaa taikinasta pitko ja leikkele se jääkiekon kokoisiksi paloiksi. Muovaa palat käsillä pyöreiksi.

6. Laita paistinpannulle runsaasti ihraa tai öljyä, tai niiden sekoituksta. Paistettaessa langoše täytyy leijua öljyssä. Kokeile taikinan palalla öljyn kuumuus. Laita lautaselle valmiiksi talouspaperia.

7. Muovaa taikinanpalat yksi kerrallaan litteäksi ja pyöreäksi, ja paista sitä mukaa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Paistamista nopeuttaa, jos joku voi olla apurina taikinan kanssa. Kun langoš on paistunut rapeaksi, anna ylimääräisen rasvan valua pannuun. Laita paistetut langoše lautaselle papereiden väliin.

8. Tarjoile langoše suolan, valkosipulin, smetanan ja juuston kanssa. Langošeen voi kokeilla erilaisia täytteitä, esim. sipulia, vihanneksia ja makkaraa. Lapset rakastavat juusto-ketsuppi-yhdistelmää. Oma suosikkini on smetana ja runsas valkosipuli, kyytipoikana raikas olut.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Vuoassa paistetut seesamsämpylät
  • 2 0 Naan leivät
  • 1 2 Raakana paistetut Juurekset
  • 2 1 Paistetut perunat
  • 3 2 Paistetut sinappi silakkapihvit
  • 2 1 Paistetut lohiperhoset

Kommentit

Juri
Langoš on suosittu ruoka Keski- ja Itä-Euroopassa. Langoš on roomalaista perua; roomalaiset paistoivat leipänsä nuotiolla. Tämä resepti on Slovakiasta, ja siitä riittää 3-4 hengelle, eli n. 15 langoše yhteensä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään