19 043
19 043

Asian Potatoe Jack

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 á 350g jauhoista perunaa
1 rkl riisinalkioöljyä
fleur de sel - suolaa
*************
2 - 3 rkl riisinalkioöljyä
2 - 3 dl mungopapujen ituja
2 - 3 dl purjorenkaita
2 - 3 rkl kiinalaista ruohosipulia (kukallisia varsia)
2 pientä tuoretta chiliä
20 kpl esikeitettyjä katkarapuja 41/50
1 - 2 rkl riisietikkaa
fleur de sel - suolaa
2 + 2 rkl + tl smetanaa
tuoretta korianteria
*************
raikasta salaattia

Jaa resepti

Ohje

Käytän ohjeessa ns. kiinalaista ruohosipulia, lat. Allium tuberosum. Lisää tietoa löytyy myös mm. sanoilla thai: Dok gui chai; engl. Garlic Chives; saks. Knolau / Schnittknoblauch.

Pese perunat hyvin. Tee haarukalla reikiä perunan ympäri kaikille sivuille. Ota kaksi palaa alufoliota ja aseta jokaisen keskelle yksi peruna. Kaada kummankin perunan päälle ½ rkl öljyä ja mausta suolalla maun ja terveyden mukaan. Sulje perunat hyvin folioon ja laita + 180 - + 200 C asteiseen uuniin kypsymään, alufolion reunojen yhtymäkohta ylöspäin. Kypsymisaika riippuu paljolti uunin todellisesta lämmöstä, peruna todellisesta koosta, sekä laadusta - joten tikkutestillä sekin selviää. Perunat saavat olla todella kypsiä.

Esivalmistele muut aineet. Leikkaa purjosta hyvin ohuita renkaita. Leikkaa kiinalaisesta ruohosipulista ohuita renkaita. Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi ja poista, jos haluat katkaravuista pyrstöpanssari. Hakkaa korianteria hienoksi ja ota smetana, sekä riisietikka ja suola hellan viereen, koska täytteen valmistamiseen menee vain minuutteja.

Kuumenna wokki hyvin. Laita öljy kuumenemaan. Lisää ensin idut ja paista 15 sekunttia. Lisää sitten purjo, kiinalainen ruohosipuli, sekä chili ja paista seuraavat 15 sekunttia. Siirrä lastalla idut ja purjo seinmällä ylemmäksi, jättäen pohjan vapaaksi katkaravuille. Paista katkarapuja 20 sekunttia käännellen ja lisää riisietikka. Kääntele katkarapuja 15 sekunttia, kunnes etikka on jotakuinkin haihtunut. Nyt sekoita vihannekset ja katkaravut keskenään ja lisää smetana. Jatka keittämistä hyvin kännellen 15 - 20 sekunttia. Mausta suolalla maun ja terveyden mukaan. Ota Wokki pois liedeltä. HX! Edellytys tälle aikataululle on kuuma wokki, joka saadaan pidettyä myös tarpeeksi kuumana koko paistamisen ajan. Ei kuitenkaan tarvitse hosua, koska 15 - 20 sekunttia on yllättävän pitkä aika.

Leikkaa perunoihin pituus-ja poikkisuunassa ristiin n. puoleenvääliin yltävät viillot. Aseta kummankin käden peukalot ja etusormet näin perunoihin syntyneisiin "kulmiin" ja purista keskutaa kohden. Peruna alkaa pursuamaan ylöspäin, kuin avautuva kukka. Tämän jälkeen voit poistaa folion ja asettaa perunan lautaselle.

Jaa täyte perunoiden päälle ja koristele teelusikallisella smetanaa ja hakatulla korianterilla. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Tämä on nopeaa, kunhan saa vain perunat kypsäksi...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään