Citysienestäjän Lihapullavartaat

Reseptiä katsottu 6 560 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
lihapullia esim. Lihakäärretortun perusreseptillä (linkitetty)
pieniä herkkusieni"nappeja"
kuningasosterivinokasta
isompia shiitake - sieniä
mustapippuria myllystä
fleur de sel - suolaa
punasipulia
(sokeria)
kirkastettua voita
pekonia
tuoretta timjamia

Ohjeet

Tee lihapullataikina esim. perusreseptini "Lihakääretorttu" mukaan (alhaalla oikealla linkitettynä). Paista kirkastetussa voissa pannulla sulkien paistopinnat ja kypsennä sitten uunissa + 200 C asteessa, kunnes ovat juuri ja juuri kypsiä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä pellillä. Näin saat mehukkaampia lihapullia.

Puhdista sienet kuivana sudilla ilman vettä. Leikka osterivinokas reiluiksi kuutioiksi. Poista shiitake - sienistä jalka kokonaan ja tasaa herkkusienien jalka lakin alareunan pituiseksi.

Paista sienet, jokaine laji erikseen kirkastetussa voissa ja mausta pippurilla, sekä lopuksi suolalla maun ja terveyden mukaan. Laita sienet sitten tiheälle kakkuritilälle odottamaan kasaamista.

Kuori punasipuli ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Paista voissa lyhyesti ja mausta suolalla maun ja terveuden mukaan. Sokeria voi lisätä karamelisoitumaan lopussa tukemaan sipulin omaa makeutta. Siirrä ritilälle.

Itse käytän pekonisiivupakettia. En irroittele siivuja, vaan paistan koko levyn ilman rasvaa kuivalla, kuumalla pannulla. Kun käännän, niin pyyhkäisen talouspaperilla ylimääräisen rasvan pannulta. Näin paistetusta levystä leikkaan sitten vartaisiin sopivia levyjä väliin laitettavaksi.

Nyt voi kasata vartaat aloittaen ja lopettaen lihapullalla.

Lopuksi ripottele tuoretta timjamia kuumien, lämpimien tai huoneenlämpöisten vartaiden päälle - riippuen aivan paikasta ja tavasta tarjoilla näitä vartaita...


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Maukasta ruokaa lounaalle, välipalalle, kepeille kutsuille, retkelle, mökille mukaan...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.