30 223
30 223

Mansikka-valkosuklaakakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Marenkipohja
3 valkuaista
2 dl sokeria
½ pss mantelisuikaleita
Mansikkamousse
150 g mansikoita
dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
valkosuklaamousse
2 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata

Jaa resepti

Ohje

Valmista marenki hyvissä ajoin. Vatkaa valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen. Vaahdosta pitää tulla mahdollisimman kova. Kääntele varovasti joukkoon mantelisuikaleet ja levitä marenki pyöreäksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Marengin koko on halkaisijaltaan muutaman sentin pienempi kuin irtopohjavuoka, johon kakku kootaan, n. 24 cm. Paista marenkia 160 asteessa 5 minuuttia, laske lämpötila 140 asteeseen ja jatka paistoa tunti. Tunnin jälkeen voit jättää marengin vielä jälkilämmölle uuniin. Valmis ja jäähtynyt marenkipohja on erittäin hauras, joten varovaisuus kannattaa.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita marenkipohja vuokaan. Valmista mansikkamousse: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat (halutessasi survo sose lusikan avulla siivilän läpi, koostumus on tasaisempi ilman siemeniä), ja lisää sokeria soseeseen haluamasi määrä. Vatkaa vajaa 2 dl kermasta vaahdoksi. Kuumenna loput kermasta ja liuota liivatteet siihen. Sekoita kaikki aineet varovasti ja nopeasti yhteen ja kaada vaahto marengin päälle vuokaan. Reunojen kanssa kannattaa olla tarkkana, että ne peittyvät kunnolla ja ilmaa jäisi mahdollisimman vähän väliin, näin lopputuloksesta tulee kauniimpi. Tasoita pinta ja laita pakastimeen siksi aikaa kun valmistat suklaamoussen.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 10 minuutiksi). Vatkaa 4 dl kermasta vaahdoksi. Kuumenna loppu kerma ja liuota liivatelehdet kermaan. Sekoita nopeasti ja varovasti kaikki aineet yhteen ja kaada seos mansikkamoussen päälle vuokaan. Tasoita pinta mahdollisimman sileäksi, peitä kelmulla ja laita pakkaseen vähintään 4 tunniksi.

Kakku sulaa jääkaapissa n. 6 tunnissa. Sen voi koristella esim. marsipaaniruusuin ja koristehelmin ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tuh
Hyvä idea äitienpäiväkakuksi, toukokuussa kaipaa jo marjoja mutta tuoreet saattavat olla kalliita, kakussa maistuu mansikka ja pakasteet kelpaavat mainiosti... On myös helppo tehdä kakku etukäteen pakkaseen, sulatus ja koristelu käyvät kätevästi. Sopii siis myös esim. ylioppilasjuhliin, joissa on hyvä tehdä mahdollisimman paljon tarjottavista etukäteen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään