14 684
14 684

Mansikka-valkosuklaakakku

15 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

6 munaa
2 dl sokeria
dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl appelsiinimehua kostutukseen
Täyte ja kuorrutus:
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
l mansikoita

Jaa resepti

Ohje

  1. Aloita täytteestä: Paloittele suklaa kulhoon ja kiehauta kerma kattilassa. Kaada puolet kermasta suklaan päälle ja anna seistä ½ min. Sekoita kunnes suklaa sulaa ja lisää sitten loppu kerma. Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi mutta mieluiten seuraavaan päivään.
  2. Leivo pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperia ja reunat on voideltu. Paista 175 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä 15 min ennen kumoamista. Leikkaa pohja kolmeen kerrokseen.
  3. Kostuta kakun kerrokset mehulla sivellintä käyttäen. Mikäli tarjoat kakun seuraavana päivänä, kostuta alinta kerrosta vähemmän kuin ylempiä, sillä kosteus valuu yön aikana. Muista kostuttaa myös kakun kansi.
  4. Vatkaa kylmä valkosuklaaseos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Puhdista ja lohko mansikat. Levitä 1/4 suklaavaahdosta alimpaan väliin ja lado päälle mansikkalohkoja. Toista sama toiseen kerrokseen. Sivele kansi ja reunat suklaavaahdolla ja nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi, jotta vaahto jähmettyy. Koristele kakku lopuilla mansikoilla.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Elit
Ihanan makuinen ja valkosuklaa käy todella hyvin kermavaahdosta! Kokemuksesta tiedän, ettei kannata käyttää vispikermaa, koska se ei kestä kuumennusta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään