Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

Reseptiä katsottu 47 544 kertaa
8 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
POHJA:
4 munan täytekakkupohja
kostutukseen:
hedelmämehua
sokeria
Väliin:
vadelmia
vadelmahilloa
valkosuklaamousse:
150 g valkosuklaata sulatettuna
2 dl vispikermaa vaahtona
Koristeluun:
2 dl vispikermaa vaahtona
sokeria
sokerihelmiä
sydänkuvioita
marsipaanikuvioita
punaista koristelugeeliä

Ohjeet

1. Tee täytekakkupohja. Yksinkertainen ohje: Ota 3 samankokoista isohkoa lasia. Mittaa munat (esim. 4 kpl) toiseen lasiin ja sokeria munien tilavuuden verran toiseen. Mittaa kolmanteen lasiin puolet ja puolet vehnäjauhoja ja perunajauhoja, lisää 1 tl leivinjauhetta. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Sihtaa ja nostele jauhot varovasti vaahdon sekaan. Paista pyöreässä vuoassa 150 °C n. 30-45 min. Anna jäähtyä.

2. Kakku kannattaa täyttää edellisenä päivänä, jotta se ehtii "tekeytyä". Leikkaa pohja vähintään 3 osaan. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja kasaa kakku siihen ylösalaisin: laita kakkuun alimmaksi tuleva kerros vuokaan ja kostuta se. Levitä vadelmahilloa ja vadelmia makusi mukaan kerrokseen ja päälle vielä valkosuklaamoussea. Toista sama kaikkiin kerroksiin. Kelmuta vuoka ympäriinsä ja laita jääkaappiin odottamaan koristelua.

Valkosuklaamousse:

Vaahdota vispikerma. Sulata valkosuklaa mikrossa puolen minuutin välein sekoittaen. Sekoita suklaa vispivaahdon sekaan ohuena norona. Älä vatkaa liikaa.

3. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä vispivaahto tasaisesti kakun ympäri ja lopuksi lisää koristeet makusi mukaan. Marsipaanista saa tehtyä kuvioita esim. sydänpiparkakkumuotilla tai terävällä veitsellä leikkaamalla.


Kommentit

Minzi
Suosikki kaikissa juhlissa. Tällä saat kakkumestarin maineen taatusti!