49 841
49 841

Vaniljapullat

Raaka-aineet

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
1,5 dl sokeria
n. 12 dl vehnäjauhoja
150 g RASVAA
Vaniljakiisseli
7 dl maitoa
5 rkl perunajauhoja
1 muna
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Vaniljakiisselin valmistaminen

Valmista kiisseli ensin, jotta se ehtii hieman jäähtyä. Mittaa kaikki aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää vaniljasokeri. Jätä odottamaan.

Pullataikinan valmistaminen

Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa.

Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.Kohota taikina liinan alla.

Pullien täyttäminen

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi.Levitä pehmeää rasvaa levylle ja ripottele sokeria pinnalle.Käännä taikina kaksinkertaiseksi. Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja käännä rullaksi. Kohota pellillä.

Paina kohonneisiin kierrepulliin kolo, voitele pullat ja täytä vaniljakastikkeella.

Paista pullia 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tiia88
Hyvä muunnos perinteisistä pullista. Vaniljakiisselin määrä on tosin ehkä turhan suuri - 4 dl on mielestäni sopiva määrä. Käytän itse kevyempää pullataikinaa: sokerin tilalla makeutusainetta ja vain 100 g rasvaa. Ihan yhä hyvää tulee.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään