21 244
21 244

Marsipaanilla kuorrutettu täytekakku

Raaka-aineet

4 munaa
4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl kuumaa vettä
vaniljakiisseli:
3 dl maitoa
1 muna tai 2 keltuaista
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl vanilliini- tai vaniljasokeria
Täyte:
3 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja tai 1½ dl vähäsokerista hilloa
Päälle:
noin 1 dl Kermaa
1-2 pötköä marsipaania kanneksi ja koristeiksi

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja jauhota pyöreä, mielellään irtopohjainen kakkuvuoka, jonka halkaisija on n. 24 cm ja tilavuus 2½ litraa. Ravistele liiat korppujauhot pois.

Vaahdota munat ja sokeri. Älä vatkaa sähkövatkaimella liian kauan, 3-4 min. riittää. Liian pitkä vatkaus katkoo valkuaisaineet ja kakku laskee paistamisen aikana.

Yhdistä vehnä- ja perunajuhot sekä leivinjauhe. Sekoita ne varovaisesti taikinaan. Lisää vesi ja kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min. Anna kakun olla hetki vuoassaan ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jäähdytä kakku.

Valmista täytteeksi vaniljakiisseli. Vatkaa maito, muna tai keltuaiset, perunajauho ja sokeri pienessä kattilassa. Hauduta kiisseliä koko ajan vatkaten, kunnes se sakenee. Kiisseli ei saa kiehua. Jäähdytä. Mausta vanilliini- tai vaniljasokerilla.

Murskaa tuoreet marjat, niihin voi myös lisätä sokeria. Pakastemarjoja käytettäessä ne sulatetaan ja neste (sokeriliemi) valutetaan pois. Säilyät kerma jääkaapissa siihen asti kun se vatkataan.

Jaa kakku kolmeen osaan. Levitä vaniljakiisseliä pohjalevylle. Nosta keskimmäinen levy kiisselin päälle ja levitä sille marjasurvos tai hillo. Nosta päällimmäinen levy paikoilleen paistopinta ylöspäin.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja levitä sitä ohut kerros kakun päälle ja reunoille. Kerman tarkoituksena on kiinnittää marsipaanikansi kakkuun. Asettele sitten varovasti marsipaanista kaulittu 2-3 mm:n paksuinen kansi kakun päälle ja koristele makusi mukaan! Koristeet kannattaa laittaa vasta hetki ennen tarjoilua, ettei marsipaanikoristeet ehdi lässähtää, niin kuin minun kuvassa oleville koristeille kävi...

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 4 Mansikka-raparperi täytekakku
  • 4 1 Auto täytekakku
  • 7 12 Marjaisa täytekakku
  • 2 2 Dinosaurus täytekakku
  • 3 1 Täytekakku
  • 6 2 Mansikka-Lime täytekakku gluteeniton

Kommentit

He_Pa
Alkuperäisessä ohjeessa ei neuvota että kakku tulisi kostuttaa, mutta itse olen käyttänyt aina noin 1 dl vettä, vichyä tai mehua kakkupohjan kostuttamiseen. Kakusta tulee huomattavasti mehukkaampi! Eli jokaisen kakkupohjaosan päälle valellaan lusikalla esim. vettä, ja sen jälkeen laitetaan täytteet. Muista kostuttaa myös kakun ylimmäksi jäävä osa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään