Täytettyjä kasviksia

Reseptiä katsottu 3 272 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kesäkurpitsaa
4 isoa sipulia
4 isoa tomaattia
5 isoa perunaa
n.20 kpl viininlehtiä
n.250 g naudan jauhelihaa
5-6 rkl tomaattipyrettä
3 lasia basmatiriisiä
tilkka vettä,hieman öljyä
pala kaalia
mausteiksi suolaa,currya,mustapippuria,sitruunaaym.

Ohjeet

-Huuhtele viininlehdet hyvin haalealla vedellä ja jätä likoamaan veteen. Jätä riisi myös hetkeksi likoamaan veteen,eri astiaan.

-Silppua yksi sipuli ja ruskista pannulla lihan kanssa.Mausta hyvin.

-Kuori kesäkurpitsa,leikkaa kahteen osaan keskeltä ja koverra sisukset ulos.yritä kovertaa aika ohueksi kurpitsan "seinät ja pohja",älä tee reikää kurpitsan pohjaan että täyte pysyy sisällä.Säilytä kaikkien kasvisten koverretut sisukset.

-Kuori 4 perunaa ja koverra sisus,koverra myös tomaatit.Kuori sipulit ja leikkaa varovasti yksi viilto sipulin uloimpiin,isoihin kuoriin.Irrota isoimmat kuoret toisistaan,pienet sisällä voit silputa ja lisätä lihan joukkoon.

-Silppua kaikki kasvisten koverretut sisukset lihan joukkoon,lisää myös riisi.Silppua myös kaali ja lisää.Sekoita tomaattipyre vesitilkkaan ja mausta haluamallasi tavalla.Sekoita riisin ym joukkoon.

-Kuori ja viipaloi viimeinen peruna.Laita kattilan pohjalle hieman öljyä,laita perunat pohjalle.

-Valuta viininlehdet ja ala täyttää,kääri rullalle ja asettele perunoiden päälle.Täytä muut kasvikset myös,ei kovin täyteen.koska riisi paisuu kypsyessään.Asettele kasvikset viininlehtien päälle niin moneen kerrokseen kuin on tarvis.

-Kaada tilkka vettä (n.puoli lasia) kattilan pohjalle ja kattila levylle kutoselle.Kun alkaa kuulua paistumisen ääntä,levy kolmoselle,neloselle.Anna olla rauhassa n.puoli tuntia,kokeile välillä milloin kasvikset tuntuvat pehmeiltä.Ota sitten pois levyltä ja asettele kasvikset vaikka tarjottimelle.


Kommentit