14 227
14 227

Mustamakkarapasta

2 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

20 cm mustaa makkaraa
1 paketti tuorepastaa naturel
1 kpl pekonin siivu
2 dl kermaa
1 ruukku persiljaa
2 rkl puolukkahilloa
rukolaa hyppysellinen
parmesaani juustoa, mustapippuria, rosepippuria ja suolaa

Jaa resepti

Ohje

Keitä pasta runsassa suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Leikkaa kylmä musta makkara puolen sentin siivuiksi. Paloittele pekoni. Paista makkaransiivut kuivalla pannulla rapeiksi. Paista samalla pekoni pannun toisella reunalla (älä sekoita makkaran joukkoon). Ota makkaransiivut lautaselle ja ripottele niitten päälle hieman suolaa.

Lisää pannulle 2 rkl puolukkahilloa ja paista hetki. Lisää kerma ja keitä sitä hetki kasaan. Lisää persilja, rukola, rosepippuri ja suola.

Kaada valutettu pasta pannulle ja sekoita. Asettele mustamakkarasiivut pastan päälle ja lisää sinne tänne pieniä lusikallisia puolukkahilloa. Ripottele pasmesaaniraastetta makusi mukaan. Koristele persiljasilpulla.

Jos mustamakkarasiivut laittaa pastan joukkoon ne hajoavat, mutta näin erikseen paistettuina ne ovat pastan joukossa rapeita ja hyviä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Herkkutattisalaatti
  • 7 2 Pasta Carbonara (helppo)
  • 1 1 Chorizo-sinisimpukkapasta
  • 6 10 Härkäruukku basmatiriisipedillä
  • 2 3 Lammashöystö
  • 1 1 Juustoinen graavilohisalaatti

Kommentit

maitzo
Aamulehti julisti reseptikilpailun mustamakaran käyttämiseksi erilaisiin ruokaresepteihin ja tämä reseptini voitti kilpailun. Mustamakkara on parasta sellaisenaan Tammelan torilla syötynä maidon kanssa, mutta tämä voisi olla kakkonen. Mustamakkara on vaikea materiaali yhdistää erilaisiin ruokiin, mutta minusta tämä on onnistunut yhdistelmä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään