7 805
7 805

Fettuccine agli spinaci e zucca

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Pastaa varten:
150 g durum-jauhoja
150 g vehnajauhoja
150 g pinaattia sulatettuna ja puristettuna
2 munaa
suolaa
Kastikkeeseen:
400 g kurpitsaa
1 Sipuli
60 g voita
2 valkosipulinkyntta
2 rkl parmisaaniraastetta
persiljasilppua,suolaa,pippuria
oliivioljya

Jaa resepti

Ohje

1. Mittaa jauhot ja tee niista vuori tyopoydalle. Lisaa hyppysellinen suolaa ja kananmunat keskelle vuorta tekemaasi kuoppaan. Lisaa myos silpuksi hakkelemasi pinaatti. Ala pyorittaa keskelta pikkuhiljaa etusormella niin etta aineet menevat sekaisin ja vaivaa lopuksi taikinaa niin kauan etta se on tasaisen vihreaa. Eli energisesti n.5-10 min. Tee siita pallo, laita kelmuun ja jaakaappiin.

2. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Paista valkosipulin kynsia ja sipulisilppua voissa kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisaa kurpitsakuutiot, suolaa ja pippuroi. Paista kannen alla sekoittaen silloin talloin n.10-15 min. kunnes ne ovat pehmeita. Lisaa persilja ja ota pois liedelta.

3. Hae pasta jaakaapista ja kauli se jauhojen avulla n. millin paksuiseksi(Kenella on pastakone kayttakoon sita kuten allekirjoittanut, liian rankkaa tuo kauliminen)Helppo tapa tehda fettuccineja ilman pastakonetta on rullata kaulittu levy ja leikata siita veitsella n. 4 mm. levyisia"paloja" jotka sitten aukeavat pitkiksi fettuccineiksi. Rullatessa kannattaa kayttaa apuna runsaasti jauhoja(ja sitten taas kenella on se pastakone tietaa mita tehda, fettuccine-teran lapi jne...)

4. Keita tekemaasi pastaa merisuolalla suolatussa vedessa "al dente" ja nostele se suoraan pannulle jossa olet tehnyt kurpitsat. Hypyttele rennolla ranneliikkeella niin etta pasta sekoittuu hyvin;) Hella on tassa vaiheessa taas paalla, naturalmente. Lisaa tarvittaessa vahan pastan keitinvetta. Anna pastan imea kastiketta itseensa n. 2 minuuttia ja jaa lautasille.

5. Parmisaania ja tilkka oliivioljya paalle ja syomaan.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Pasta e Fagioli
  • 4 1 Minestrone di orzo e spinaci
  • 7 8 Panzerotti agli spinaci(pastaa)
  • 6 9 Fettuccine all'ortolana
  • 5 2 Pasta e Patata By FM
  • 3 4 Fettuccine al polpo

Kommentit

masotto
Niille joilla on aikaa hikoilla keittiossa pidempaankin ja tykkaavat kotona tehdysta pastasta. Kauniin varikas katseltava.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään