Vaaleanpunainen kakku

12 annosta

Raaka-aineet

pohja (halk. n. 25cm) :
6 munaa
180 g sokeria
180 g jauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Täyte:
MAITORAHKAA
vispikermaa
mansikoita (pakaste)
sokeria
mustaherukkahilloa
kuorrutus:
vispikermaa
elintarvikeväriä
sokeria

Jaa resepti

Ohje

Ohje vaatii mahdollisesti pari päivää, joten ei siis tule valmista yhdessä illassa!

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sokerin kanssa suht pysyväksi vaahdoksi. Ei siitä saa yhtä tönkköä kuin marenkia tehdessä, mutta kun vatkaimella \'piirtää\' kuviota pintaan ja se pysyy siinä hetken, on vaahto ihan sopivaa. Nostele jauhot siivilän läpi varovasti käännellen vaahtoon, ja vältä turhaa vatkausta ettei ilmavuus katoa. Leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin, jos sitä haluaa käyttää, mutta onnistuu hyvin ilmankin. Itse käytän sitä vain tuplana tehdessä (jos aina silloinkaan).

Voitele ja korppujauhoita pyöreä kakkuvuoka, pohjalle kannattaa leikata leivinpaperista ympyrä niin lähtee siististi irti. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 180 asteessa 30-40 minuuttia. Folio päälle jos uhkaa tummua liikaa. Kypsyyden voi hyvin kokeilla hammastikulla: jos se ulos vedettäessä on kuiva, on pohja valmis. Jäähdytä hetki ennen kumoamista, irtoaa siistimmin. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista, vaikkapa yön yli jääkaapissa.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (tai useampaan jos tuli niin muhkea :D). Pitkä sahalaitainen veitsi on paras siihen hommaan, ja itse aloitan leikkaamisen pohjasta. Veitsen kahva on hyvä mittari kerroksen paksuuden mittaamiseen, kun sen pitää leikatessa pöytää vasten niin kerroksista tulee suht tasaisen paksuisia. Riippuu tietenkin veitsen kahvan koosta :). Siisteimmän jäljen ainakin itse saan, kun leikkaan siten, että veitsen kärki näkyy koko ajan sieltä reunan alta, pyöritän kakkua sitä mukaa kun leikkaan, ja jos meinaa keskeltä jäädä kiinni, leikkaan sen vasta viimeisenä.

Vatkaa täytteeseen suunnilleen 2dl vispikermaa, sekoita joukkoon suunnilleen puolet isosta maitorahkapurkista (~400g/pkt?), miten nyt hyvältä tuntuu. Makeuta sokerilla. Sulata pakastemansikat (voi varmaan käyttää muutakin marjaa, meiltä löytyi mansikkaa) ja murskaa niitä vähän. Lisää pari lusikallista kerrallaan täytteeseen, älä kaada kaikkia nesteitä mukana tai tulee liian löysää rahkaa, vaan pikkuhiljaa.

Vuoraa kakkuvuoka, jossa pohjan paistoit, parilla pitkällä kelmulla, ja paina kakun päällimmäinen kerros pohjalle. Kostuta mehulla, ja levitä lusikalla ohut kerros mustaherukkahilloa kerroksen päälle. Lusikoi rahkaa päälle, ei kannata laittaa liikaa, varsinkin jos se on löysää, tai se voi valua rumasti ulos. Laita seuraava kerros päälle, painele tiiviimmäksi ja kostuta. Levitä uusi ohut kerros mustaherukkahilloa pinnalle, ja lusikoi rahkaa päälle. Paina lopuksi pohjakerros päälle ja kostuta. Taita reunoille jääneet kelmun päät tiiviisti kakun päälle, ja pistä kylmään (vaikka muovipussin sisään). Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään, tai ainakin muutama tunti.

Helppo kikka saada kakku ehjänä vadille on laittaa vati nurinpäin vuoan päälle ja sitten vain kääntää koko komeus ympäri. Ota kelmut pois, tietenkin. Vatkaa vispikerma, makeuta sokerilla ja värjää elintarvikevärillä mieleisen punaiseksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja koristele Pihlaja-karkeilla (eli suomeksi sanottuna kettukarkeilla :D), joillain muilla punaisilla karkeilla, tuoreilla marjoilla...

Ja nauti.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Tämän tein siskontytön nimijuhliin, ja jännäsin kuinka onnistuu. En ole aikaisemmin tehnyt tuollaista täytettä, joten en tiennyt \'jähmettyykö\' se ollenkaan vai lähteekö vaan valumaan ulos koristelun jälkeen. Mutta hyväksi kehuttiin :). Ja kuvan muistin ottaa vasta sitten, kun oli vieraat jo lähteneet, eli pieni pala enää jäljellä.. Katosi parempiin suihin :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään