8 743
8 743

Pyy pivossa

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 kpl (n.300g) vasan kylkirulla
3-4 pyyn täkkälihat
150 g maustamatonta silavaa
2-3 tlk mustapippurirouhetta
3-4 tlk merisuolaa

Jaa resepti

Ohje

1. Esikeitä lintuja merisuolalla ja mustapippurilla maustetussa vedessä sen verran että saat rintalihat siististi irti luista.

2. Levitä kuivaksi pyyhitty kylkirulla työpöydälle ja hiero n.1/3 suolapippurisekoituksesta pinnalle

3. Asettele pinnalle tasaisesti ohuet silavasiivut ja niiden päälle pyyn rintapalat sekä ripottele päälle puolet jäljelläolevasta mausteseoksesta.

4. Kääri tiukaksi rullaksi ja hiero loput mausteet rullan ulkopintaan.

5. Paketoi rulla alumiinifoliolla, yritä saada paketti mahdollisimman tiiviiksi kuivumisen ehkäisemiseksi, ja paista uunissa 175 asteessa n. 2.5 tuntia jonka jälkeen sammuta uuni ja jätä rulla jäähtymään uunin mukana n. tunniksi.

6. Poista folio ja leikkaa rullasta n. 2 cm siivuja. Lisukkeeksi maun mukaan joko perunat tai riisi, bearnaisekastike viimeistelee elämyksen sopivasti.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

AlpoP
Tämä resepti antaa kokille todella paljon valtaa, esim. koska kanalintujen saatavuus ei välttämättä ole paras mahdollinen voi pyyn tilalla aivan huoletta käyttää kanaa, kalkkunaa tms. siipikarjaa ja aivan oman variaatiokategorian saa aikaan käyttämällä kaupan valmiiksi marinoituja broilerin rintaleikkeitä kuitenkaan reseptin perusmaustamista muuttamatta (esim. hunaja- tai tandoorimarinoitu leike antaa makuun aivan oman elementtinsä) Lisää juhlavuutta (ja ehkä hieman paremman rakenteen) saat lisäämällä silavan ja linnunlihan väliin juustoa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään