Selleri bolognese

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 vartta varsiselleriä
3 pientä sipulia
3 norm. tomaattia
Aurinko kuivattuja tomaatteja öljyssä
2 kynttä valkosipulia
öljyä
tagliatellea tai spagettia

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa sipuli ja varsiselleri pineksi ja kullota kuumalla paistinpannulla öljyssä noin 7min. Pursota valkosipulit mukaan ja kullota pari min. (leikkaa pursottimeen jääneet "kuoret" tosi pieneksi ja käytä nekin)

Leikkaa tomaatit pieniksi suupalasiksi koska ne pikkasen "kutistuu". Aurikokuivatut taas leikataan pieneksi. Tomaatteja keitetään kattilassa jossa on noin. 1dl vettä (tai viiniä) aurikokuivattujen tomaattien kanssa, kuunes tomaatit pehmenee.

Tässä vaiheessa pistä tagliatelletit (tai spagetit) kiehumaan. Samalla kun ne kiehuu niin ota puolet paistinpannulta ja kattilasta ja pistä ne kulhoon ja soseuta. Lopuksi sekoita kaikki kolme mössöä keskenään ja ripauta päälle musta pippuria.

Ota tagliatelletit pistä lautaselle ja lisää mössö päälle. Lopuksi voit koristella basilikan lehdellä ja jos ei tullu "kovinkaan hyvää" niin lisää vielä ketsuppia. (vielä kolmattakin tomaattia :D)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Jouni555
Aurikokuivattujen tomaattien leikkaaminen voi olla työlästä ja voit ajatella että helpompi ois soseuttaa kaikki ja sitten keittää mutta siitä voi tulla hirveä sotku kun vähänkin katsot muualle.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään