Pangasius Couscouksella

Reseptiä katsottu 11 083 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 Pangasius fileetä
sormisuolaa tai fleur de sel
korkealaatuista ja mietoa oliiviöljyä
valkosipulia
sipulia
inkivääriä
madras currya
peruna - tai maissijauhoja
tuoretta timjamia
**********
3 rkl korkealaatuista oliiviöljyä
1/2 Sipuli
2 dl couscousta
2 dl vettä
sormisuolaa tai fleur de sel
**********
400 g sekoitus: munakoisoa
kesäkurpitsaa
parsakaalia
punaista, keltaista ja oranssia paprikaa
punasipulia
valkosipulia
rapsiöljyä
sormisuolaa tai fleur de sel
korkealaatuista oliiviöljyä
timjamia

Ohjeet

Käyttämäni oliiviöljy tässä reseptissä on Olio Extra Vergine di Oliva; Casa Olearia Giuseppe Calvi & C. Öljy on puristettu puolikypsistä oliivesta ja on mielestäni mielyttävän mietoa sopien juuri tähän ruokaan. Tämä on vain ehdotus ja jokainen voi etsiä tai käyttää itsellensä sopivaa oliiviöljyä.

Esilämmitä uuni + 220 C asteiseksi - mahdollisesti kiertoilma, tavallinen uuni + 240 C astetta.

Puhdista kaikki kasvikset. Leikkaa munakoiso n. 3 cm siivuiksi ja "itketä" suolalla. Leikkaa sillä aikaa muut kasvikset haarukkapaloiksi. Kun munakoiso on itketetty, kuivaa keittiöpaperilla ja leikkaa haarukkapaloiksi.

Raasta hienoteräisellä raastimella sipulia, valkosipulia ja inkivääriä tahnaksi, mausta curryllä ja sido kevyesti peruna- tai maissijauholla. Kaada leivinpaperille hiukan oliiviöljyä, laita tuoretta timjamia ja suolaa pellille. Aseta kalafileet päälle. Nyt hiukan oliiviöljyä kalan päälle, suolaa terveyden ja maun mukaan. Sitten tahnaa päälle.

Leikkaa sipulia hienoksi kuutioksi. Laita vesikeittimeen vettä kiehumaan. Tuikkaa kalat uuniin. Kuumenna oliiviöljyä, kuulota sipuli, lisää currya vain nimeksi ja couscous. Kuulota 1 - 2 minuuttia ja lisää vettä .Mausta suolalla maun ja terveyden mukaan. Keitä 3 minuuttia, peitä kannella ja ota syrjään vetäytymään.

Kuumenna wokki hyvin kuumaksi. Hakkaa hiukan timjamia hienoksi. Lisää wokkiin ensin öljy. Kun öljy alkaa savuamaan, lisää ensin parsakaali ja kypsennä n. minuutti, sitten lisää kaikki muut kasvikset. Lisää hiukan oliiviöljyä mauksi ja mausta suolalla maun ja terveyden mukaan. Pidä wokki kuumana ja kasvikset liikkeessä. Näin saat niistä rapean rapsakkaita. Itse käytän hiiliteräswokkia, koska se kestää erinomaisesti kuumuutta. Teflonwokit taas eivät juuri suurta kuumuutta kestä ja kasviksista tulee "nihkeän nahkeita".

Ota tarjoiluvati. Kala tarvitsee n. 7 minuuttia uunissa, joten ajoitusta tulisi hiukan laskea. Ota tarjoiluvati ja laita yhdelle puolelle pöyhitty couscous ja toiselle puolelle vihannekset. Kalafileet päälle ja sitten nauttimaan. Voit myöskin kokeilla: Laita couscous pohjalle, kasvikset sen päälle ja sitten kala päällimmäiseksi. Syödessä on tarkoitus sekoittaa kasvikset ja couscous omalla lautasella.

Luit oikein, reseptissä ei ole pippuria (currya lukuunottamatta) tai tai sitrushedelmiä. Jos välttämättä haluat, voit kuitenkin käyttää...

Hyvää ruokahalua


Kommentit

FutoMaki
Helppo, mutta maittava ruoka, kun ruokaa pitää saada äkkiä...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.