Kinkku yrttisessä suolakuoressa

Reseptiä katsottu 3 749 kertaa
Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1.2 kg suolaamaton kinkku tai porsaan ulkofile
Kuoritaikinaan:
500 g Karkeaa merisuolaa
2.5-3 dl vettä
5 dl vehnäjauhoa
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 tl salviaa
1 tl fenkolin siemeniä
1 murskattu laakerinlehti
1 sitruunan raastettu kuori
(ilmakuivattua kinkkua muutama siivu)

Ohjeet

Suolakuori takaa hienostuneen yrttisen maun ja oikein mehevän, muttei liian suolaisen kinkun.

Nosta liha huoneenlämpöön muutama tunti ennen ruuan valmistamista.

Valmista ensin kuoritaikina. Aseta yleiskoneeseen taikinakoukku ja laita kulhoon vehnäjauho, hienonnetut mausteet ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita kuivat ainekset nopeasti sekaisin. Lisää sitten suola ja vesi ja sekoita kunnes taikina muodostaa pallon. Jos se näytää kuivalta lisää enemmän vettä.

Nosta taikina alustalle ja kaulitse siitä n. 1/2 cm paksu levy. Voitele ohuelti liha öljyllä ja peittele koko (ilmakuivatulla kinkulla hunnutettu) lihapala taikinalla, huolehtien ettei taikinakuoreen jää aukkoja. Jos taikinaa jää yli, voi koristella kuoresta vielä juhlavamman näköisen.

Nosta taikinakuoressa oleva kinkku syväreunaiseen uunivuokaan ja paista 180 C 1 tunti 20 minuuttia, kunnes kuori on alkanut saada väriä, ja kinkku on kypsä sisältä. Aikaa kestää noin tunti kilogrammaa kohden, mutta varminta on käyttää paistomittaria.

Poista kinkku uunista, anna sen vetäytä vartti ja poista kuori, jota ei siis syödä. Nosta kinkku leikkuulaudalle viipalointia varten. Tarjoile paistinliemen kanssa.


Kommentit