Nopeat makeat aamiaissarvet (ilman kananmunaa)

Reseptiä katsottu 9 758 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
100 g voita sulatettuna
200 g maitoa
350 g vehnäjauhoa
1 pussi kuivahiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 levyä suklaata (tai marmeladia, hedelmää, levitettä...)

Ohjeet

24 pientä tai 16 isompaa sarvea

1. Mittaa voi astiaan. Kuumenna mikrossa 10 sekunnin intervalleissa kunnes sulanut. Mittaa maito samaan astiaan. Kuumenna mikrossa kunnes seos on kädenlämpöistä (n. 30 sek täydellä teholla). Lisää sokeri ja kuivahiiva. Sekoita kunnes kaikki suurinpiirtein liuennut.

2. Lisää jahoja alustaen. Kun puolet jauhoista on lisätty, vatkaa lusikalla kunnes seos on liisterimäistä ja siinä on sitkaa. Lisää sitten loput jauhoista. Vatkausvaihe nopeuttaa myöhempää käsittelyä.

3. Vaivaa hetki alustalla kunnes taikina tuntuu hyvältä käsitellä. Jaa kolmeen osaan jos haluaa pieniä sarvia, tai kahteen jos haluaa vähän isompia. Kaulitse ohut kiekko, jaa 8 osaan ja ripottele jokaisen kolmion keskelle vähän rouhittua suklaata.

4. Nostata vartti liinan alla. Paista 200 C n. 15 minuuttia. Saa voidella maidolla tai munalla ennen paistamista jos haluaa. Kivan näköisiä tulee vaikkei voitelisikaan.

5. Jos aamiaisesta (tai kahvihetkestä) jää yli kannattaa heti pakastaa ja sulattaa aina tarvittava määrä - tuntuu taas uunituoreelta!


Kommentit

carkey
Oli sopivast reipas tunti aamulla ennen kuin piti lähteä liikkelle, joten tämmöisiä syntyi. Ihania vahvan kahvin kanssa!