Hambagu

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Pihvit
0,5 dl Pankojauhoja
0,5 dl Maitoa
2 rkl Valion voita (1,4 %)
100 g Sipulia
400 g Naudan jauhelihaa (17 %)
1 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
Kastike
1 dl Vettä
1 dl Ketsuppia
2 rkl Worcesterkastiketta
1 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
1 tl Sokeria
1 tl Auran dijon-sinappia
Lisäksi
Suolatonta jasmiiniriisiä
400 g Parsakaalia

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Jauheliha huoneenlämpöön, yhdistä pankojauho ja maito pienessä kipossa. Hienonna sipuli ja laita voihin paistumaan keskilämmölle. Kun se on pehmeää ja ottanut hieman väriä, siirrä sivuun lautaselle. 

Sillä aikaa kun sipuli jäähtyy, tehdään kastike. Tässä vaiheessa ystävä laittoi riisin tulille. Muista huuhdella neljä kertaa kylmällä tai haalealla vedellä, niin saadaan ylimääräistä tärkkelystä pois. Riisiä ja vettä mitataan saman verran keittimeen.

Käännä uuni 225 asteeseen ja aseta parsakaalit pellille leivinarkin päälle. Käytin Apetitin pakastettua, mikä tahansa käy. Sekoita kulhossa jauheliha, panko-maitoseos, sipuli, suola ja pippuri. Jos haluat maustaa lisää - pieni ripaus jauhettua muskottipähkinää. 

Tee massasta 2-4 pihviä. Tein kaksi. "Heittele" pihvejä kädeltä toiselle muutamaan otteeseen, niin ilmat lähtee pihalle. Heti kun sain parsakaalit uuniin, kuumensin levyn. 

Pannu oli pieni ja pihvit isoja, joten kuusi minuuttia puolta kohden 4/6:lla oli sopiva. Muista painaa paiston alussa monttu pihvien keskiosaan, niin niistä tulee tasaisempia. 

Jos olisin käyttänyt isompaa pannua, olisi pihveillä ollut enemmän tilaa paistua, jolloin olisin selvinnyt viidellä minuutilla. Jos teet neljä ohuempaa, paista kolme minuuttia puolta kohden 4/6:lla.

Siirsin valmiit pihvit lautasille ja otin samalla parsakaalit uunista - ne olivat siellä vartin ajan. Pannulla olevaa rasvaa ei heitetä menemään, siinä on paljon makua ja tasoittaa ruuan happoja (ketsuppi, worcester, sinappi).

Kastike pannulle, keskilämpö hyvä. Kolme minuuttia, ehtii siinä ajassa paksuuntumaan sopivaksi. Valmis soosi talteen syvälle lautaselle.

Annostele - suolatonta jasmiiniriisiä, pihvi, kastiketta ja paahdettua parsakaalia. 

Panosta osterikastikkeeseen. Suomalaismarketeista saa kelvollista, mutta osassa ei ole riittävästi osteria - hae siis aasialaismarketista. Et jaksa? Soijakastikkeen ja sokerin sekoitus on hyvä korvike (1 rkl + 1 tl). 

Omassa osterikastikepullossa komeilee harteikas aasialaisnainen, joka pitäisi minua tylysti nyrkin ja hellan välissä. Ja miksi ei pitäisi, olen monipuolisempi ja tarkempi kokki. 

Seuraavalla kerralla venytän kastiketta yhdellä ainesosalla - 1 tl gochujang-chilitahnaa. Pihvit pysyvät satavarmasti kasassa, kun lisäät taikinaan kananmunan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään