Okinawa taco rice

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Jauheliha
400 g Rasvaista jauhelihaa
2 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
1 rkl Worcesterkastiketta
2 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
3 rkl Ketsuppia
5 tl Meiran chilimausteseosta
Tuoresalsa
100 g Punasipulia
200 g Punaista paprikaa
80 g Limen mehu (0,3 dl)
0,5 tl Suolaa (2 g)
Riisi
3 dl Jasmiiniriisiä
3 dl Vettä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Okinawan suosittu yoshoku-ruoka yhdistelee texmexiä ja modernia japanilaista. Ei mikään perinteisin resepti - jätin jäävuorisalaatin, juuston ja tortillasipsit pois, lisäksi vaihdoin tomaatin paprikaan. 

Tee ensiksi tuoresalsa - hienonna punasipuli ja leikkaa paprika kuutioiksi. Suola ja happo mukaan, sekoita tasaiseksi ja vie jääkaappiin. Tämän voi tehdä aiemminkin, jopa päivän etuajassa. 

Jauheliha huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Aloita heti riisi - huuhtele se kolme neljä kertaa kylmällä tai haalealla vedellä, valuta ja siirrä keittimeen. Vesi perässä, ohjelma päälle. 

Sekoita maustekastike tasaiseksi juuri ennen jauhelihan valmistamista, mittaa myös kuivamauste omaan kippoon. Paista proteiini, lisää kastike ja mausteseos puolivälissä. 

Annostele. Suolatonta jasmiiniriisiä pohjalle, umamirikasta ja mausteista jauhelihaa päälle, viimeistele rapealla ja raikkaalla tuoresalsalla. Jos tykkäät, ripottele päälle vielä korianterisilppua. 

Et halua valmista mausteseosta? Tee oma - 2 tl paprikajauhetta, 1 tl valkosipulijauhetta, 0,5 tl cayennepippuria, 0,5 tl rouhittua mustapippuria, 0,5 tl kuivattua oreganoa ja 0,5 tl juustokuminaa. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 3 Okinawa Taco Rice
  • 1 1 Fried rice
  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 1 0 Ketchup fried rice
  • 2 0 Hapanimeläkana
  • 0 0 Japanilainen kanacurry

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään