15 602
15 602

Gyoza

30 - 60 min

Raaka-aineet

2 pakettia dumpling kuoria tai gyoza kuoria (n. 50 kpl)
300 g jauhelihaa (porsaan tai kanan)
3-4 cm pala inkivääriä
150 g kaalia
2-3 kevätsipulia (vihreät osat)
1/2 pientä purjoa
seesaminsiemenöljyä
mirin (makea riisiviini) tai sokeri
soijakastike
sake tai kuiva sherry

Jaa resepti

Ohje

Ohjeesta tulee 50 kpl, joka riittää hyvin 4-6 henkilölle jos on muutakin tarjolla. Annoksesta riittää kolmelle pääruokana.

1. Hienonna kaali, purjo ja sipulit. Raasta inkivääri. Lisää 1 rkl sokeria tai miriniä, 1 rkl seesaminsiemenöljyä, 1 rkl sakea ja reilu loraus soijakastiketta. Sekoita hyvin, mielellään käsin.

2. Lisää yksi lusikallinen täytettä kuoren keskiosaan, sivele reuna vedellä, taita neljällä taitoksella kiinni.

3. Kuumenna vähän öljyä paistinpannulla, laita gyozat siihen ja paista hetki, kunnes pohja on rapea. Lisää kiehuvaa vettä 1/3 gyozien korkeuden verran ja laita kansi päälle kunnes vesi on haihtunut. Paista vielä hetki, että pohja tulee taas rapeaksi.

4. Syö dippaus-kastikkeen kanssa (soijakastiketta, etikkaa, sokeria tai miriniä ja hieman sakea suhteessa joka miellyttää itseäsi). Viereen sopii myös vihreä salaatti ja olut.

Laitoin myös lisää kuvia joissa näkyy gyozien tekemisen vaiheita. Ylimääräisen täytteen voi laittaa pakastimeen. Valmiit muotoillut (ei-paistetut) gyozat voi myös pakastaa hyvin. Ne paistetaan muuten samalla lailla, mutta kannattaa paistaa sulattamatta jäisinä ja laittaa vähän enemmän vettä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään