Eroottinen chorizopasta

5 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Kastike
230 g Snellmanin chorizoa
125 g Sipuli
2 Medium chiliä (40 g)
0,5 dl Rainbown mietoa oliiviöljyä
1 tl Paprikajauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
3 Valkosipulinkynttä
400 g Mutti Polpaa
1 tl Sokeria
0,5 tl Suolaa
200 g Suomalaisia pakasteherneitä
1 dl Pastan keitinvettä
0,5 dl Tuoretta sitruunamehua
Pasta
2,5 l Vettä
4 tl Suolaa
500 g Rainbown pennepastaa

Jaa resepti

Ohje

"Äiti" heitti kymmenen euroa ruokarahaa ja mietin, että mitäköhän sitä tekisi. Liikaa herkullisia vaihtoehtoja, päädyin lopulta kahden päivän pastaan.

Tähän voi käyttää 100 g parmigianoa / grana padanoa. Jos päätät lähteä juustoiselle linjalle, nosta sitruunamehun määrää 0,5 dl -> 0,6 dl.

Tämä lukee profiilitekstissäni ja myös useassa reseptissäni, mutta kertaus ei ikinä ole pahasta - oma teelusikka 3,33 ml ja ruokalusikka 10 ml.

Hienonna sipuli, leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi. Makkarat sentin kolikoiksi, valkosipulinkynnet hienoksi. Mittaa ja sekoita kuivamausteseos pieneen kippoon. 

Makkarat kylmälle pannulle, levy täysille. Kun alkaa sihisemään kunnolla, laske keskilämmölle. Lisää sipuli. Paista viiden minuutin ajan. Chilin vuoro ja toiset viisi minuuttia. Sen voi lisätä myöhemminkin, pehmenee kyllä haudutuksen aikana. 

Lämpö 2/6:een. Kaada öljy pannulle. Heti perään kuivamausteet ja tuore valkosipuli, avaa makuja minuutin ajan - valuta tomaattimurska joukkoon. Mausta sokerilla ja suolalla. Kiehauta. Hauduta kannen alla 45 minuutin ajan 1/6:lla. Sekoita puolivälissä.

Aloita pasta viereisellä levyllä. Kun hiilari on puolivälissä, kaada hernepussi tomaattisoosiin, sekoita tasaiseksi, lämpö nolliin, kansi päälle. Purista sitruuna ja raasta juusto, jos käytät sitä. Ota desi keitinvettä talteen juuri ennen valuttamista. Jätä pasta napakan kypsäksi, sillä se pehmenee hieman kulhovaiheessa. 

Siirrä tomaattikastike jälkilämmöltä ja lisää siihen keitinvesi sekä sitruunamehu, sekoita tasaiseksi. Yhdistä isossa kulhossa pasta ja kastike. Sekoita tasaiseksi ja annostele. Jos käytät juustoa, ripottele se joukkoon kulhovaiheessa. Tai sitten lisäät puolet kulhossa ja puolet annosten päälle. Tai koko satsi annosten päälle. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään