Kaeshi (かえし)

Alle 15 min

Raaka-aineet

100 G Soijakastiketta
30 G Sokeria
30 G Miriniä
30 Ml Riisietikka

Jaa resepti

Ohje

Kaeshi (かえし) on yksi ihan ehdottomista peruskastikkeista/kastikepohjista. Tämä tunnetaan myös nimellä Mentsuyu tai lyhyesti Tsuyu, tosin silloin toisessa muodossa, missä linkitän reseptin alas mahdollisimman pian. Variaatioita on monia, mutta tähän laitoin hyvin yksinkertaisen sellaisen, joka on helppo valmistaa. Jos et löydä oikeaa Miriniä eli japanilaista keittiöviiniä, niin katso linkitetty reseptin, kuinka tehdä Mirinin vastine itse. Tämä resepti on päivätty, joten toivon saavani tuon reseptin julkaistua n. viikon sisällä.

 

Tätä käytetään mm. Tempuran kastikkeena, sukiyakissa, soba ja udon nuudeleille, oyakodonissa. Myös sitä voidaan käyttää Ramen-keiton maustekastikkeena eli tare. 

 

Lisää Mirin ja sokeri kattilaan ja kiehauta alkoholi pois ja anna sokerin sulaa. Lisää soijakastike ja tuo kiehumispisteeseen. Ota pois hellalta ja purkita mieluiten lasiseen purkkiin kannella. Sulje kansi ja anna jäähtyä. 

 

Säilyy ihan huoneenlämmössä ainakin 4 viikkoa, mutta jääkaapissa jopa 3 kk. 

 

Tämä on konsentroitua, eli käytetään laimennettuna! Siksi nimi on oikeastaan juuri Kaeshi ja sitä mausteena käytettyna ramen-keitolle kututaan tare. Kun se laimennetaan kylmille Zaru-soballe, niin sitä kutsutaan silloin laimennettuna dippikastikkeena Mentsuyu... 

 

Hyvää Ruokahalua!

 

Helsinki 16.02.2023

Futo Maki / FM

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Tiikeriravut teriyakikastikkeella
  • 2 2 Motsunabe - japanilainen pötsipata
  • 0 0 Tonnikalavartaat nattokastikkeella
  • 1 0 Japanilainen salaattikastike
  • 0 0 Retiisit japanilaisittain
  • 0 1 Ponzukastike

Kommentit

FutoMaki
Erittäin monipuolinen käyttää japanilaisessa keittiössä...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään