Kahden raaka-aineen suklaakakku

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g suklaata
3 kananmunaa

Jaa resepti

Ohje

Aloita suklaakakun valmistus vuoraamalla pieni kakkuvuoka leivinpaperilla. Halutessasi voit voidella paperin vielä rasvalla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihöyryssä kattilassa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen huoneenlämpöisen suklaasulan joukkoon ja sekoita käsin vatkaamalla.

Lisää suklaamassan joukkoon kolmannes valkuaisvaahdosta ja vatkaa tasaiseksi (ensimmäisen lisäyksen aikana ei tarvitse varoa vaahdon laskemista). Sekoita sitten nuolijalla joukkoon loppu valkuaisvaahto varovasti. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkua uunissa kunnes se on kypsä, noin 13 minuuttia. Anna kakun vetäytyä ja nosta se tarjoiluvadille. Tarjoa kakku lämpimänä esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön kera.

 

Suklaakakku kahdesta raaka-aineesta - maailman helpoin kakkuohje

Tämän helpommaksi ei leivonta voi enää muuttua! Unohda pitkät ainesosalistat ja monimutkaiset ohjeet - kokeile sen sijaan tätä suussa sulavaa suklaakakkua, joka valmistuu todellakin vain kahdesta ainesosasta, jotka monella saattavat löytyä kaapeista jo valmiiksi. Lisäksi kakku on luontaisesti gluteeniton ja halutessasi myös maidoton, riippuen käyttämästäsi suklaasta.

Kakkuun voit käyttää makusi mukaan tummaa suklaata tai maitosuklaata. Halutessasi voit testata myös maustettuja suklaita, kuten minttu- tai pähkinäsuklaata.

 

Kuva: Eeva Paljakka

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 3 Kahden suklaan juustokakku
  • 6 3 Suklaakakku
  • 2 0 Kahden suklaan mousse
  • 13 6 Kahden suklaan juustokakku
  • 1 0 Kahden aineksen suklaakakku
  • 7 30 Kahden taikinan piparit

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään