Korealaiset kanansiivet

2 annosta

Raaka-aineet

Proteiini
800 g Atrian kanansiipiä naturel
Marinadi
0,5 dl Soijakastiketta (16,9 %)
0,25 dl Pirkan riisiviinietikkaa
1,5 tl Valkosipulijauhetta
3 tl Inkivääriraastetta
3 rkl Fariinisokeria
3 rkl Gochujang-chilitahnaa

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Jos olet pinnallisempi kuin minä, koristele siivet paahdetuilla seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla. Valkosipuli jauheen muodossa, sillä tuore kitkeröityy 250 asteessa.

Tein ensimmäistä kertaa kanansiipiä. Rapeita pinnasta ja meheviä sisältä, kiitos kovan lämmön ja reilun rasvan (14 %). Lisäksi maku kohdillaan - suolainen, makea, umami, hapan, karvas ja tulinen olivat miellyttävässä tasapainossa. 

Marinadi olisi kuitenkin saanut olla hieman paksumpaa. Sitä olisi siis pitänyt keittää hetki kokoon. Jos ja kun teet niin, muista jäähdyttää ennen kuin valutat siipien joukkoon. 

Starttaa kastike. Kuori inkivääri lusikalla ja raasta se niin hienoksi kuin mahdollista. Lisää kaikki mausteet syvälle lautaselle, sekoita tasaiseksi. 

Kun marinadi on valmista, voit ottaa siitä viidesosan talteen loppusivelyä varten. En tehnyt niin koska ei tullut edes mieleen, mutta olisihan se varmasti tuonut kivan lisän. 

Asetin proteiinin vahvaan ja isoon pakastuspussiin. Valutin kastikkeen joukkoon ja laitoin pussin solmuun. Puristelin pienen hetken, jotta marinadi olisi mahdollisimman tasaisesti siivissä. 

Vein jääkaappiin kahdeksaksi tunniksi. Kääntelin ja puristelin pussia hellästi kahden tunnin välein. 

Marinointi hoidettu - ota kana huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Käännä vartin kohdalla uuni 250 asteeseen. Avaa pussi saksilla ja valuta sisältö pellille leivinarkin päälle. Tässä vaiheessa huomasin marinadin olevan liian löysää. 

Muista antaa jokaiselle siivelle oma tila. Kypsensin 24 minuuttia uunin keskitasolla. Annoin jäähtyä kymmenen minuutin ajan. Sivele sinä aikana siipiä kastikkeella, jos siis otit sitä talteen. 

Alunperin piti tehdä jamaikalaisia kanansiipiä, mutta tuoretta habaneroa ei löytynyt edes supermarketista. Onneksi oli nämä mielessä, niin ei tarvinnut aloittaa lähtöruudusta. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Korealaiset nyhtökanaleivät
  • 1 0 Misomarinadi siiville
  • 0 0 Coca Cola kanansiivet
  • 3 2 Huli huli -kana
  • 2 0 Korealaiset lihapullat
  • 1 0 Habanerosiivet

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään