Tanelin SPECIAL muussi annos

30 - 60 min

Raaka-aineet

Perunoita
Porkkanoita
HK Sinistä
Lisukkeita

Jaa resepti

Ohje

Ruuan valmistus aloitetaan siitä että avataan yksi Kotimaista Vaalea lager olut. Tämän jälkeen aloitetaan tympeä osuus ja aletaan kuoria ja pilkkoa perunoita ja porkkanoita. Kuorimisella taataan se, että kuoren alla olevat terveellisimmät kohdat poistuvat ja ne korvataan sitten myöhemmin suolalla ja rasvalla. Pilkkomisessa kannattaa tehdä pieniä paloja, jotta kypsennysaika on lyhyempi. Toisaalta pidemmättä kypsennysajalla ehtisi juoda enemmän olutta. Keittämisen jälkeen vedet kattilasta ulos, nokare voita, maitoa ja suolaa sekaan ja muussataan muussiksi. Porkkanan lisäämisellä pottumuussiin saa sopivaa vaihtelua ja pientä makeutta perinteiseen pottumuussiin verrattuna ja muussi maistuu hyvältä ilman ketsupissa uittoakin.

 

Pottujen ja porkkanoitten kiehuessa voi aloitella makkaran pilkkomisen ja paiston. HK:n Sininen on melkolailla mautonta ja kumista väärin tehtynä ja lihaprosentti on pieni, joten se on paistettava sopivassa määrässä rasvaa. Useimmiten grilleiltä saatavissa makkaraperunoissakin käytetään HK:n sinistä, joka on jopa ihan hyvää rasvassa paistettuna. Mikäpä ei olisi... Makkarapalat saavat paistua kohtuu pitkään pannulla kiehuvan rasvan ympäröimänä. Sopiva väri ja koostumus on rapea ja ruskea, mutta ei kuiva eikä yön mustan n-sanan värinen. Tämäkin on tietty makuasia. paistovaiheen lopussa pannulle ripotellaan suolaa ja grillimaustetta. Paiston jälkeen pannu kipataan lavuaarin päällä siivilään ja rasvat lurisevat viemäriin joulukinkkurasvojen kaveriksi. Tämän jälkeen pikainen kuivaus talouspaperilla ja valmiita ovat.

 

Kattausvaiheessa lisukkeeksi voi pistää ketsuppia ja sinappia johonkin lautasen nurkkaukseen. Suolakurkkuakin tähän sopisi, mutta se unohtui kauppaan :( Jääkaapista löytyi onneksi muutama siivu kylmäsavulohta suolakurkun korvikkeeksi. Muussin päälle aurajuustoa koristeeksi :) Ruokajuomaksi Kotimaista Vaalea lager olut.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 1 Tanelin itsenäisyyspäivän annos
  • 8 2 Tanelin makaroonilaatikko
  • 15 7 Beckham special pizza
  • 1 3 Broilerisoossi ja muussi
  • 0 0 Hentoperuna muussi
  • 6 0 Tanelin ruishampurilainen

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään