Kiinalaiset keltuaiset

yli 24 h

Raaka-aineet

1 osa hienoa merisuolaa
1 osa kidesokeria
keltuaisia

Jaa resepti

Ohje

Hyvin yksinkertainen resepti, mutta aivan mainio tuote.

 

Töissäni ihmiset tilaavat Whiskey Sour, mutta haluavat valkuaisella, kun "muutkin niin tekee". No, valkuaisella se on Boston Sour, mutta tehdään, jos kananmunia talossa. Valkuainen menee, mutta mitä tehdään keltuaisella? Ja koska en pidä hukista, niin mietintämyssy päähän.

 

Törmäsin jo aikoja sitten Kotikokkilaisen reseptiin tämän tapaisista keltuaisista, joka varmaan jäi johonkin takaraivoon kiinni, koska törmätessäni seuraavan kerran asiaan toisessa kanavassa, mielenkiinto heräsi ja tutkimustyö alkoi tuon "hukkaongelman" pohjalta. 

 

Tuloksena on siis tämä versio. 50% hienoa merisuolaa (ei missään tapauksessa ns. pöytä-/sirotesuolaa, eikä karkeaa merisuolaa) ja 50% kidesokeria (ei hillosokeria). Laita tukeva peti sekoitusta rasiaan pohjalle. Tee lusikalla pieni syvennys rasian sekoitukseen. Erota keltuainen valkuaisesta ja poista varovasti keltuaisessa kiinni oleva "napanuora". Älä käytän rikkoutunutta keltuaista tähän säilöntään. Keltuaisen tulee olla kokonaisuudessaan kalvonsa sulkemana. Aseta keltuaiset syvennykseen. Katso, että syvennykset eivät ole liian lähellä toisiaan, että suola-sokeri saa tasaisesti kuivattaa kaikilta puolilta. Sitten peitetään hyvällä kerroksella suola-sokeria. Älä painele, vaan hellästi tasoita. Kansi kiinni ja 8-9 päiväksi jääkaappiin. Ei tarvitse sinä aikana ronkkia ja tirkistellä - ne tekeytyvät ajallaan.

 

Itse käytin L- kananmunia ja valkuaisita tein marenkia. Raastan tätä Okinawa Taco Rice annoksen päälle mauksi ja "koristeeksi" Kewpie- majoneesin päälle. Tuo majoneesi on on aivan mahtavaa, koska se ei ole etikkaista ja siihen käytetään enemmän kananmunaa, kuin länsimaisissa tuotteissa. 

 

Kaivan sitten keltuaiset ylös ja laitan omaan astiaan. Kuvassa näkyy keltuainen kaivettuna, sitten pensselillä rapsittuna ja lopuksi huuhdeltuna ja kuivattuna, sekä raastettuna. Kaivan keltuaiset omaan astiaan, rapsimatta niitä, niin säilyvät pidempään.

 

Sopii salaateihin, keittoihin, pastan päälle parmesani sijaan jne. Kutsun itse tätä "Köyhän Bottargaksi" - tai kuten Italiassa raastettu, kuiva leipä pastan päälle "Köyhän juustoksi"... 

 

Anna suola-sokerin kuivua hyvin ja voit käyttää sen murentamisen jälkeen uudestaan samaan tarkoitukseen. "Terveysapostoleille" tiedoksi - varsinkin suola on antiseptistä ja kautta aikain suolaa ja sokeria on käytetty säilömiseen. Itse käytän seoksen 2 kertaa, mutta sitten menee poistoon.

 

Muokkaus, joka löytyy myös kommentista:  Koska pikapikkelöin aika paljon, niin toisen kerran jälkeen keltuaisille, keitän tämän suola-sokerin ns. single syrup tapaan ja voin käyttää sitä sitten steriloidussa muodossa pikkelöintiin makupohjana ja taas hukkaa vähemmälle, sekä minimiin...

 

Hyvää Ruokahalua!

FM/FutoMaki

23.01.2022

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 7 Suklaakonvehdit
  • 5 4 Kiinalaiset porkkanat
  • 6 5 Kiinalaiset nyytit
  • 2 1 Kiinalaiset nyytit
  • 4 0 Tero-sedän sokerikilju (Opiskelijan valkoviini)
  • 1 1 Rouskujen(kangas/karva) suolaliemi

Kommentit

FutoMaki
Helppoa tehdä ja monipuolista käyttää myös ohuina lastuina salaatille tai pastalle..

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään