Superpehmeä kananmuna

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

3 kpl L- kokoisia kananmunia
1,5 rkl ruokaöljyä
1,5 rkl perunajauhoja
suolaa
1/2 tl ruokasoodaa tai leivinjauhetta
Keittämiseen:
vettä
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Tämä kuuluu kokeilusarjaan "Misokeitto Japanista", jossa yhdistelen erilaisia tekniikkoja ja raaka-aineita keskenään. Tästä on hyötyä myös arkisessa keittiössä ja ideoita syntyy myös edustavaan keittiöön canapeéstä salaatteihin, keittoihin, aamiaisesta välipalan kautta illalliselle... tai voileipäkakkuun... Mädin kanssa aivan mahtavaa...

 

Aloitan tässä kaikkein yksinkertaisimmasta versiosta, jota voi halutessaan maustaa sakella, mirinillä, tomusokerilla, wasabilla, kanaliemipulverilla (itselläni on yksi tietty merkki + mielituotteeni Aasiasta, jossa maistuu paahdettu kana) ja mitä nyt vain itse haluaa... Kohtuudella kaikkea ja kokeilla kannattaa erilaisia mausteita ja öljyjä tai soijakastikkeita. 

 

En nyt mainostele tässä, vaikka en siitä mitään saan hyötynä, mutta yksityisviestillä kerron mielelläni ne tuotteet kysyttäessä. 

 

Tekotapa on yllättävän helppo ja yksinkertainen. 

 

Laita vesi kiehumaan väljähköön kattilaan, koska kananmunasekoitus vaatii tilaa ja vettä. 

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kauttaaltaan rikki.

Kun vesi kiehuu, lisää sinne suolaa - ei aikaisemmin, koska suola muuttaa veden tiheyttä ja vesi alkaa kiehumaan hitaammin.

Kun vesi kiehuu lisää kananmuniin öljy ja siivitöity perunajauho/-tärkkelys. Sekoita hyvi ja lisää vasta sitten suolaa oman maun ja terveyden mukaan. Muista, että keitinvedessä on myös suolaa. Lisää lopuksi siivilöity leivinjauhe/ruokasooda, sekoita ja täytä esimerkiksi tyhjään ja pestyyn sinappi-/ketsuppipulloon. Pursota välittömästi hiljalleen kiehuvaan veteen.

Tärkeää on lisätä suola ja kohotusaina oikessa ajassa ja järjestyksessä. Suola toiseksi viimeisenä, koska keltuainen reagoi siihen muuttamalla väriä ja tämä on monen lettutaikinan kohtalo harmaantua, kun suola lisätään jo alussa, vaikka jauhojen tulisi antaa turvota. Kohotusaine aktivoituu heti kosketuksesta kananmunaan, joten se lisätään juuri ennen pursotusta veteen, että maksimi hyöty kuohkeuttaa kananmuna kypsentäessä pysyy tallessa. Pieniä, mutta tärkeitä juttuja. Perunajauhot taas sitovat ja eristävät kosteuden kypsään massaan. Siksi siis niin massassa, kuin keitinvedessä suolaa... Suolankäyttö aina oman maun ja terveyden mukaan!

 

Nosta n. 1 minuutin päästä reikäkauhalla kulhoon jäähtymään. Jälkilämpö jatkaa kananmunan kypsentämistä. Peitä tuorekelmulla.

 

Säilyy mainiosti pari päivää jääkaapissa hyvin suljetussa rasiassa. Itse vedän tuorekelmun päälle pintakosketuksella, niin oksidoitumin ja kuivuminen on vähäistä... Koostumus on kuin Firm Silken Tofu... 

 

Hyvää Ruokahalua!

FM/FutoMaki

Helsinki 26.12.2021

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Keitetty kananmuna
  • 7 15 Kananmuna kopassa
  • 1 2 Keitetty kananmuna
  • 7 3 Paistettu kananmuna paprikarenkaassa
  • 5 6 Onsen kananmuna 10.5.2018
  • 16 8 Egg in a Basket eli kananmuna paahtoleivässä

Kommentit

FutoMaki
Tämä on hyvin monipuolinen kananmunalisuke moneen lähtöön - luetaan ensin koko resepti ja sitten vasta tekemään - Helppo, mutta hyvin paljon tietoa mitä ja miksi... ollakseen vain Kananmuna- resepti...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään