Matjessillisalaatti ”Hausfrauen Art”

Reseptiä katsottu 376 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Matjessilliä
Sipulia
Omenaa
Tuoretta tilliä
Mustapippuria myllystä tai huhmareesta
Sitruunamehua
Smetanaa tai hapankermaa/Crème fraîche
Suolaa oman maun ja terveyden mukaan
Lisukkeet:
Keitetty kananmuna
Perunaa
Voita
Tuoretta tilliä

Ohjeet

Tässä on sellainen saksalainen klassikko, jota tehdään, kun matjes tulee kausituotteena. Tähän reseptiin käytin matjesmaustesilliä, joka kuitenkin deklaroitiin matjessilliksi, joka ei minua nyt paremmin haitannut. Tämä olkoon innoituksena tehdä tätä ihan mistä vaan maustesillistä.

Kananmunat olin keittänyt jo päivää aikaisemmin, niin niiden kanssa ei tarvinnut äheltää. Muutenkin siellä jääkaapissa voi pitää esim. keitettyjä perunoita silloin tällöin varalla nopeaan ruoanlaittoon. Kun keität muutenkin perunoita, niin keitä toki muutama "varastoon"... Tänään keitin tälle salaatille perunaa, niin huomiselle jäi kaksi perunaa lounasta varten yli, joille on jo selvä ajatus...

Purista sitruunamehua. Leikkaa omena haluamaasi muotoon. Itse halusin hiukan tavallisesta ja perinteisen karkeammasta, hienompaa kuutiota. Sekoita kuutioiden sitruunamehua, etteivät oksisoidu tummuen. Kuivaa matjessilli ja leikkaa samankokoisiksi kuutioiksi/paloiksi. Sitten tilliä joukkoon, mustapippuria myllystä ja hyvin sekoittaen. Nyt hiukan hapankermaa joukkoon ja sekoita. Suolaa oman maun ja terveyden mukaan, mutta maustesilli ei sitä mielestäni tarvinnut. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Raaka-aineet tulevat ihan oman maun ja mieltymyksen mukaan... 

Laita salaatti kylmään tekeytymään ja keitä perunat. Sillisalaattiin laitoi tillinlehdet ja tillin varret menevät perunoiden keitinveteen. Tupalasin perunoiden keitinveteen suolan. Perunat valitsin kananmunan kokoisiksi, niin voi siivuttaa kuumana munaleikkurilla.

Sulata voita ja lisää tuoreita tillinlehtiä hienonnettuna - varret perunoilla... Lisää suola perunoiden keitinveteen vasta, kun vesi kiehuu, koska suola hidastaa veden tuomista keihumispisteesen.

Laita kaikki esille ja...

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki/FM

05.08.2021

 


Kommentit

FutoMaki
Raikas, perinteinen saksalainen salaatti… Jokaisella hiukan erilainen…

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.