Yhden pannun aamiainen

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Vettä
Sokeria
Merisuolaa
Herneitä
Vihreitä papuja
Voita
Tomaattia
Kananmunaa
Vegetaa
Kevätsipulia

Jaa resepti

Ohje

Nopeus syntyy, että pidetään kiinni tietystä työjärjestyksestä, eikä tuhlata aikaa väärässä kohtaa tarpeettomasti. Siksi reseptin lukeminen ajatuksella kannattaa, koska se soveltuu moneen ruoanlaittoon myös. Ja en laita määriä, koska jokainen tekee oman nälän ja mieltymyksen mukaan ja en muutenkaan paljon mittaile...

Hella päälle ja kannelliselle paistinpannulle vettä laittaen se kiehumaan. Nyt ota herneet ja vihreät pavut pakkasesta - Kun vesi kiehuu, lisää sokeria ja suolaa oman maun ja terveyden mukaan, lopuksi pakastevihannekset  kiehumaan ja kansi kiinni. 

Nyt on hyvää aikaa ottaa kananmuna(t) ja rikkoa kuppiin. Lisää hiukan vegetaa ja riko hyvin haarukalla. Leikkaa tomaattia kuutioiksi ja kevätsipuli renkaiksi.

Kun tämä on tehty, poista pannulta kansi ja anna nesteen hiukan haihtua. Itselläni riittää loppunesteeksi n. 3 rkl nestettä. Sekoita kasviksia ja tarkista maku - jos tarvitsee sokeria tai suolaa, lisää nyt - Kananmunien vegeta- maute maustaa vain kananmunan, ei kasviksia. Lisää tomaatti pannulle ja sekoita. Anna kiehahtaa ja siirrä kasvikset pannun toiselle laidalle.

Lisää nesteeseen nokare voita ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää nesteeseen (ei kasvisten päälle) kananmuna ja anna hiukan kypsyä. Tee karkeaa munakokkelia, mutta älä anna ottaa väriä. Neste antaa kananmunalle mehevyyttä, mutta ei sen tarvitse uida kohtuuttomasti siinä nesteessä. 

Kun kananmuna on 80% jäähmettynyt, sekoita kasviksiin ja lisää kevätsipuli. Nostelen seoksen sekaisin, en hämmennä, ettei kananmuna mene ihan muruiksi.

Siinä se oli - laita tarjolle ja suosittelen lusikkaa ruokailuvälineeksi.

Kokkaamisen aikana juon "mehuaamiaisen" - Tämän kanssa menen hiilihapotetulla vedellä. Tämän jälkeen juon kahvit erikseen. 

Tähän ei pitäisi mennä 15 minuuttia pidempään, koska kasvikset ovat 5-7 minuutissa valmiiista, kananmuna 1-1,5 minuuttia. Työt tehdään lomittain ja käytetään aika hyväksi. 

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki/FM

Skopje 18.06.2021

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Maalaissalaatti
  • 4 0 Yhden pannun pasta - pannupasta
  • 4 10 Yhden Astian Aamiainen
  • 1 2 Kevennetty englantilainen aamiainen kiireiselle
  • 8 7 Mestarin aamiainen
  • 11 4 Lihansyöjän aamiainen

Kommentit

FutoMaki
Maukasta aurinkoiseen aamuun tai harmaaseen sellaiseen auringonsäteeksi… Sopii mainiosti lounaaksi salaatti kanssa…

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään