Kanawokki

Reseptiä katsottu 23 280 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pkt broilerisuikaleita
1/2 kiinankaali
n. 150 g sokeriherneitä (palkoineen)
1 sipuli/punasipuli
1/2 tlk bambusuikaleita
1/3 tlk minimaissia
1 pkt nuudeleita, esim. Mama
1 Wok'n'Roll-kastikepussi

Ohjeet

Aloitetaan ihan sillä, että kun kaupassa tihtaat niitä pieniä kastikepusseja (Sezhuan, Punainen thaicurry, Satay etc.), valitset niistä yhden :).

Siivuta kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo sokeriherneet hyvin ja halutessasi puolita isoimman palkot. Leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi tai puoliympyröiksi. Kun valutat bambua ja minimaissia, ota molemmista talteen lientä, ja laita ylimääräiset pieniin rasioihin liemineen jääkaappiin, säilyy kyllä muutaman päivän. Huuhdo bambusuikaleet ja minimaissit, halutessasi puolita bambusiivut pitkittäin, niin saat ohuempia, ja pilko minimaissit mieleisiksi paloiksi.

Kuumenna wokkipannu tai iso paistinpannu. Jos käytät maustamattomia broilerisuikaleita, lorauta öljyä pannuun. Ethän käytä oliiviöljyä, sillä se ei kestä kuumennusta niin hyvin ja saattaa pahimmassa tapauksessa leimahtaa! (Siihen tosin tarvitaan jo aika kuuma pannu ja huolimaton kokki). Lisää broileri pannuun ja ruskista hetki. Heitä perään sipulit ja anna pehmetä hieman. Laita nuudelit kiehumaan (lisää halutessasi maustepussi), ja pidä silmällä, ne kypsyy minuutissa. Valuta ja saksi pienemmiksi jos et halua ryystää ja sotkea. Kun broileri alkaa olla kypsää, lisää pannuun bambut, minimaissit, sokeriherneet ja viimeiseksi kiinankaalisuikaleet. Lisää sitten kastike ja nuudelit, sekoita että kastike leviää joka paikkaan. Nauti!

Ei ihan oikeaoppinen wokki, mutta vallan maukas. Samoilla aineksilla saat hyviä wokkeja kastiketta vaihtamalla.

Niin ja toivottavasti olet lukenut ohjeen tänne saakka, sillä saattaa tulla yllätyksenä kuinka iso satsi sitä tuleekaan! Eli tällä ohjeella tehtynä riittää hyvin noin neljälle, veikkaisin. Riippuu ihan kuinka suuria suita on :)


Kommentit