11 571
11 571

Mansikka-kinuski kermakakku

Raaka-aineet

6 kanamunaa + 2½ dl sokeria
dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoa
tl leivinjauhetta
Kinuski:
3 dl kermaa
3 dl farinisokeria
2 tl voita
täyte + kroristelu
2 l makeita mansikoita
6 dl kuohukermaa
suklaarouhetta
(kostutukseen appelsiinimehua)

Jaa resepti

Ohje

Voilete kakkuvuoka ja korppujauhoita.

Vatkaa kanamunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi, sekoita kaikki kuivataineet ja sihtaa munavaahtoon. Paista 175 asteessa n 30 min (uunista riippuen).

Putsaa mansikat ja ota parhaimman näköiset ja kuivat mansikat koristeeksi.

Soseuta sitte osa ja toinen osa leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita nämä ja lisää makusi mukaan sokeria, huomioi että kinuski on makeaa.

Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan, kostuta vähän appelsiinimehulla ja levitä mansikkasose päälle (tästä tulee myös paljon kosteutta) Ota lusikalla kinuskia tee spiraalin muotoinen nauha mansikkasoseen päälle.Lisää vähän kemavaahtoa ja laita toinen kakkukerros päälle, seuraava kerros samanlailla jos olet leikannut pohjan 3;meen osaan 

Laita paksupohjaiseen kattilaan farinisokeri ja kerma sekoita että sokeri sulaa ja anna kiehua hiljalleen, muista sekoittaa että ei pala pohjaan. Kun kinuski on tarpeeksi paksua lisää kylmä voi ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan keitä kinuskia liian kauan että ei tule liian kovaa ja sitkeää leikattavaksi. (olen joskus saanut sellaista kinuskikakkua josta päällinen nousi levynä ylös, se on kamala tilanne)

Laita kermavaahtoa reunoille ja tee kakun reunaan kermareuna. Kaada vähän jäähtynyt kinuski kakun keskelle, Koristele mansikoilla ja suklaarouheella.

Minä tein kaksi erinmallista kakkua ja kumpaisetkin meni, ei jäänyt muruakaan.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Delfiini kermakakku
  • 5 2 Banaani kermakakku
  • 20 3 Muhkea Kinuskikääretorttu
  • 4 2 Kermakakku
  • 6 7 Mango kermakakku
  • 1 0 Kesän ensimmäinen vadelma kermakakku

Kommentit

naija
Jos et laita kakkua heti tarjottavaksi niin älä kostuta mehulla. Minulla oli kiire joten vähän jouduin lisämään kosteutta ettei kakku olisi ollut kuiva. ;o) Kaksi pohjaa tuli ja jos haluat voit tehdä kolmekin pohjaa tästä määrästä mutta silloin leikkaa vain kakku kahteen osaa. No tietys riippuu vuan koosta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään