2 322
2 322

Mansikkasuukkokakku

Raaka-aineet

pohja
150 g digestivekeksejä
50 g sulatettua voita
1 dl raastettua suklaata
täyte:
7 kpl liivatelehteä
4 dl vispikermaa tai kuohukermaa
n 1 dl sokeria
400 g mansikkarahkaa
6 dl tuoretta mansikkasurvosta
mansikkasuukkoja

Jaa resepti

Ohje

Vuoraa vuoka joko leivinpaperilla tai kelmulla. Murskaa keksit ja lisää sulavoi, sekoita tasaiseksi ja  sitten lisää raastettu suklaa, sekoita tasainen massa, levitä seos kakkuvuan pohjalle tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet kylmäänveteen n 5 min.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi lisää sokeri ja mansikkarahka, vatkaa hyvin sekaisin ja lisää mansikkasurvos ( ota mansikkasurvoksesta vähän lientä talteen). Maista makeus ja lisää sokeria jos on tarvis. Lämmitä mehu ja purista liivatteet siihen hyvin sekoittaen. Anna hetki jäähtyä ja lisää sitten vaahtoon.

Sulata vähän suklaata. Ota vuoka jääkaapista ja sipaise kuninkin pusun pohjaan suklaata ja kiinnitä pohjaan . Aseta pusut vieriviereen niin paljon kun vuokaan mahtuu. Laita sitten vaahto vaikka lusikkaa apuna käyttäen että menee kaikkiin väleihin, loppu vaahto pusujen päälle niin että peittyvät kunnolla- Kolauta muutaman kerran vuokaa pöytää vasten että vaahto tasoittuu. Pistä kelmu tai vai vaikka sopiva kansi vuoan päälle ja sitten jääkaappiin ainakin 4 tunniksi.

Koristele mielesi mukaan-

Törmäsin tähän ohjeeseen ulkomailla jo vuosi sitten ja nyt sitten Kinuskikissan ohjeista löytyi kanssa vähän samanlainen joten päätin kokeilla vihdoin.

Olen  muuttanut ohjetta oman makuni mukaan

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 16 3 Mansikka-juustokakku
  • 0 0 Mansikka-Vanilja-Tummasuklaamoussekakku
  • 1 0 Mansikkainen kääretorttu
  • 3 1 Mansikka-pätkisjuustokakku
  • 1 0 Charlotte Russe
  • 1 1 Mansikka suklaahippu kakku

Kommentit

naija
Pusujen määrää en ole laittanut koska riippuu ihan millaiseen vuokaan teet kakun. Aika korkeareunainen kuitenkin vuoka saa olla että pusut peittyvät kunnolla. Jos vaahtoa jää yli niin tee vaikka jälkiruoka lopusta.;o)) viiminen kuva jälkiruasta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään