10 742
10 742

Mango kermakakku

15 annosta

Raaka-aineet

KAKKUPOHJA
4 kananmunaa
dl sokeria
dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Hyytelö
6 liivatelehteä
4 dl Kermaa
1 prk mango-appelsiini jogurttia
1 rkl vaniljasokeria
½ dl sokeria
1 prk piltti mangososetta (vauvanruokaa)
1 dl Juissi mangomehua
Täyte ja kostutus
2 prk piltti mangososetta (vauvanruokaa)
Juissi mangomehua
Kuorrutukseen
kermavaahtoa

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhoseos varovasti siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla n. 30 min.

Kumoa ja jäähdytä kypsä kakku. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Valmista seuraavaksi täytteeksi tuleva hyytelö. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10 min. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita kermavaahtoon jogurtti, vaniljasokeri, sokeri ja mangosose. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mangomehuun. Sekoita vähänjäähtynyt seos ohuena nauhana täytteeseen.

Kakku tehdään vuokaan ylösalaisin. Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Pane päällimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta se mangomehulla. Levitä päälle 1 prk mangososetta ja puolet hyytelötäytteestä. Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä toinen väli kuten ensimmäinen. Nosta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kostuta se. Peitä vuoka kelmulla ja ja laita päälle kevyt paino. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Upota kakkuvuoka reunoja myöten kuumaan veteen muutamaksi sekunniksi. Irrota kakun reunat veitsellä. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista levinpaperi. Kostuta kakun pintaa vielä mangomehulla. Koristele kakku pursotetulla kermavaahdolla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään