My Skopjen Pyttipannu

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

2/3 kypsää peruna
2/3 kypsää porkkanaa
Sipulia
Varhaiskaalia
Kesäkurpitsaa
Vihanneschili
Dalmatialaista makkaraa (kevyesti savustettu)
Pljeskavicaa
Vegetaa
Lardia
Mustapippuria myllystä
Lehtipersiljaa
Kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Ja kuten kaikki varmaan muistavat, niin MY- etuliite resepteissäni viittaa aina omaan hässäkkään ja tulkintaan...

Tämä on taas resepti ilman määriä, kananmunaa lukuunottamatta. Tämä oli jääkaapin ja siivoamista. Aamulla kiehautin perunan ja porkkanan jo jäähtymään. Haluan varsinkin perunan tärkkelyksen keittämisen jälkeen asettuvan. Tätä en laske keittoaikaan, koska pyttipannu elää "ihan omaa elämää" sen pohjalta, mitä sattuu olemaan tarjolla - joskus pitää hiukan luoda, jotta olisi eräänlainen pohja - tosin, pyttipannussa ei tarvitse olla perunaa ollenkaan... Siksi näen pyttipannun hyvin laajasti...

Paistorasvana voi olla valitsemasi rasva, mutta muista, että jokainen vaikuttaa myös makuun erilailla. 

Makedoniassa varsinkin maaseudulla käytetään paljon lardia ja olen itsekin siihen tottunut yli 20 vuotta keittiössä, joten nyt kun sitä on on, niin käytän mielelläni.

Porkkanat ja perunat oli keitetty jo leikattuna "aldente", koska kypsyvät vielä paistaessa ja pannulle en halua sosetta tai pyreetä - siksi 2/3 kypsiä.

Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi oman mieltymymyksen mukaan. Sitten kesäkurpitsa, varhaiskaali haluamaasi muotoon. Leikkaa vihanneschili renkaiksi. 

Leikkaa jauhelihapihviä ja makkaraa kuutioiksi. 

Tämä on yksi mahdollisuus ja variaatio, jolla haluan näyttää mm. kuinka monipuolinen pyttipannu voi olla näyttämättä epämääräiseltä sotkulta, joka sekin on ihan katsojan silmässä...

 

Aloitan lardin kuumentamisessa ja paistan ensin sipulia, niin että se saa hiukan väriä. Sitten kaikki muut kasvikset ja juurekset joukkoon. Tasoita tasaisesti pannulle ja paista pari minuuttia kääntelemättä. Sitten lisää lihatuotteet ja sekoita. Toinen tapa olisi kääntää espanjalaisen tortillan tapaan ja paistaa toinen puoli hitaasti ja lopuksi repien sekoittaa. Pääasia, kaikki tulee poistetuksi ja kuumaksi ilman palamista ja muussautumista. Mausta vegetalla (sisältää suolaa, joten oman maun ja terveyden mukaan) ja mustapippurilla - viimeisenä lisää hakattu lehtipersilja.

Laita lautaselle ja paista kananmuna. 

 

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki/FM

Skopje, 25.04.2021

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Hiukan jääkaapin siivousta näin toistaiseksi viimeisen ”Mökki- viikon” kynnyksellä...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään