2 820
2 820

Whoopie-leivokset

8 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Laivostaikina:
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 dl leivontakaakaota
½ tl suolaa
1 dl piimää
1 tl vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 tl ruokasoodaa
1 dl kuumaa vettä
Täyte (sveitsiläinen marenki-voikreemi):
2 munanvalkuaista
1 ½ dl sokeria
200 g voita
½ tl vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)

Jaa resepti

Ohje

Whoopie-leivokset (whoopie pies) ovat pehmeä amerikkalaista alkuperää oleva jälkiruoka. Ainakin taikinan resepti on tässä melko perinteinen ja erittäin maistuva.

Leivokset:

  1. Kuumenna uuni 175°C lämpöön.
  2. Vatkaa keskenään kulhossa sokeria, öljyä ja munia kunnes seos on tasainen.
  3. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot, kaakao ja suola ja sekoita ne keskenään. Lisää ne munaseokseen vuorotellen piimän kanssa.
  4. Sekoita joukkoon vanilja.
  5. Sekoita keskenään kuumaa vettä ja ruokasoodaa kunnes sooda on liuennut. Lisää liuos taikinaan kunnes taikina on tasainen.
  6. Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Laita niiden päälle kahden lusikan avulla taikinaa tai pursota se. Jätä tilaa sillä ne leviävät ensin huoneenlämmössä ja sitten kohoavat paistuessaan. Leivoksen puolikkaita saa 16-24 koosta riippuen (eli 8-12 leivosta yhteensä).
  7. Paista leivoksia 8-10 minuuttia tai kunnes ne joustavat takaisin painaessa. Jos haluat meheviä piirakoita, älä paista liian kauan.
  8. Anna puolikkaiden jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte (sveitsiläinen marenki-voikreemi):

  1. Varmista että munanvalkuaiset ovat huoneenlämpöisiä.
  2. Kokoa bain-marie eli hellä vesihaudekeitin jossa vain höyry koskee kuumennettavaa astiaa, ei kiehuva vesi. Tarvitaan tavallinen kattila ja teräksinen astia ilman lämpöä eristävää materiaalia. Jos astia on leveämpi kuin kattila se voi levätä helpommin sen päällä.
  3. Laita munanvalkuaiset ja sokeri astiaan ja sekoita ne tasaiseksi vispilällä. Kun vesi kiehahtaa hiljennä lämpöä hieman ja laita astia kattilan päälle.
  4. Älä anna marenkiseoksen seisoa paikallaan mutta älä myöskään vielä vaahdota sitä. Se tulee pitää liikkeessä jotta se lämpenee tasaisesti, juoksettumatta.
  5. Kuumenna seos 70-80°C lämpöön. Jos sinulla ei ole lämpömittaria niin tunnustele seosta koskettamalla. Jos siinä on sokerikiteiden karkeutta jatka vielä hetki; valmiissa seoksessa sokeri on sulanut valkuaisiin kokonaan. Se on myös hieman samentunut.
  6. Vatkaa huoneenlämpöön jäähtyneeseen marenkiin palasina huoneenlämpöinen voi. Jatka vatkaamista kunnes kreemi on saanut saa vahvuutensa takaisin sen jälkeen kun se on välillä muuttunut juoksevaksi. Kun seos on tasaista ja kuohkeaa, lisää vanilja.
  7. Jaa tai pursota täyte leivosten puolikkaille ja laita toiset puolikkaat päälle. Säilytä ne ilmatiiviissä astiassa tai kääri muovikelmuun.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 0 0 Marenki-voikreemi (Sveitsiläinen & Italialainen)

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Anjan Muffinssit
  • 1 4 Suklaa-hasselpähkinä Jouluhalko
  • 1 0 Macarons-leivosten Täytteet
  • 3 3 Sitruunapalat
  • 0 0 Vaniljajäätelö
  • 5 1 Suklaahippu cookie

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään