2 469
2 469

Suussa sulava hirvipata

3 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

400 g hirveä
90 g pekonia (siivuja)
5 dl vettä
1,5 rkl riistafondia
2 porkkanaa
1 sipuli (iso)
4 herkkusientä (isoa)
rasvaa / öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Lisää uunivuokaan vesi ja riistafondi. Sekoita. Leikkaa hirvenliha 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja ruskista viipaleiden pinnat paistinpannulla kohtuullisen korkealla lämmöllä noin 2-3 minuuttia per puoli. Siirrä uunivuokaan. Pilko sipuli kuutioiksi, leikkaa porkkanat viipaleiksi, leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja leikkaa pekonisiivut 5 cm pätkiksi. Kuullota näitä kaikkia paistinpannulla 5-6 minuuttia välillä kääntäen ja sekoittaen. Siirrä uunivuokaan. Sekoita.

Uunivuoaksi kannattaa valita korkea uunivuoka, jossa on paljon syvyyttä ja vähän pinta-alaa. Lihojen ja vihannesten pitää peittyä nesteellä eikä pinta saa palaa.

Kypsennä pataa uunin alatasolla kannen alla 3 tuntia 150 asteessa, jonka jälkeen vähennä lämpö 90 asteeseen ja kypsennä vielä 2 tuntia, jonka jälkeen voit kytkeä uunin pois ja hauduttaa pataa loppulämmössä vielä 1-2 tuntia. Sekoita pataa kypsennyksen aikana muutamia kertoja ja tarkkaile lihan mureutta. Pata on valmis, kun liha on suussa sulavaa. Tämä resepti sopinee erinomaisesti myös leivinuunihommiin.

Tarjoile riisi-ohran tai perunamuusin kanssa. Annostele lautaselle runsaasti lientä, kuten kuvassa.

Mittasin riistafondin rkl-mitalla, kuten pitääkin, enkä oikealla ruokalusikalla. Älä lisää suolaa tai muita mausteita. Tämä on yksinkertainen herkkuresepti.

Tällä kerralla käytin Bong Touch of taste -riistafondia.

***

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 12 8 Koskenlaskijan hirvipata
  • 4 0 Syysmarjainen hirvipata
  • 3 1 Kermainen hirvipata
  • 2 0 Suussa sulava makaroonilaatikko
  • 0 0 Suussa sulava Lasagne
  • 2 3 Suussa sulava kalasoppa

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään