Japanilaistyylinen umamikana

Reseptiä katsottu 7 950 kertaa
2 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 rkl Öljyä
300 g Kanan fileesuikaleita (tai laadukkaampaa kanaa, tofua...)
5 tl Soijakastiketta
6 tl Teriyaki-kastiketta (Santa Maria)
5 tl Riisiviinietikkaa
2 tl Worcesterkastiketta
3 tl Ketsuppia (Meira)

Ohjeet

Raaka-aineiden suluissa mun käyttämät merkit. Tässä voi ottaa rennosti - mitkä tahansa merkit käy. 

Mittaa soijakastike omaan kippoon ja loput eli sokeriset kastikkeet toiseen, sekoita hyvin.

Laita levy täysille, öljyä pannu ja odota 2-2.5 minuuttia. Paistoin kanaa 4 min ajan, mutta jos oisin tehnyt tän kotona niin oisin pitäny 3 min. Eka neljännes täysillä, toka ja kolmas toisiks kuumimmalla ja vika neljännes vielä pykälää alhasemmal. Lisää soijakastike alussa ja sokeriset kastikkeet paiston puolivälissä. Sekoita välillä, maksimissaan kaksi kertaa minuutissa. 

Viimeistele annos kevätsipulilla, chilillä, pähkinöillä tai ole viimeistelemättä. Tämänki kaa käy hyvin edellises postaukses mainittu kaali-porkkanasalaatti. Tarjoile suolattoman riisin kanssa tai todella miedosti suolatun. Kanassa on kuitenkin päivän suolat, joten suosittelen ensimmäistä. 

Jos haluat kanasta erityisen pehmeää, niin osta kanan paistileikettä / fileeleikettä / rintafilettä, leikkaa ja jätä reiluiksi paloiksi - laita rasiaan ja kaada päälle soijakastikkeen, riisiviinietikan ja leivinjauheen / ruokasoodan sekoitus. Pidä 1-2 h jääkaapissa. Paista ainakin minuutti kauemmin kuin fileesuikaleita. Sopiva määrä leivinjauhetta -  3 tl 600 g kohden. Jos käytät ruokasoodaa, laita puolet vähemmän eli 1.5 tl.

 

Jos tykkäät paksummasta kastikkeesta, niin tiputa esimerkiksi makean riisiviinietikan määrää 1 tl ja nosta ketsupin määrää 1 tl. Tai sitten voit sekoittaa 1 tl maissitärkkelystä loraukseen vettä, sekoittaa hyvin ja lisätä sokeristen kastikkeiden joukkoon ennen paistamista. Jos tekisin jälkimmäisen, niin sit nostaisin jonkun kastikkeen määrää 1 tl (ketsuppi / riisiviinietikka / teriyaki / worcester).

 

Kanalle voi tehdä myös reilumman kastikkeen - 1.5 dl vettä, johon on sekoitettu 2 tl maissitärkkelystä. Lisää kastikkeeseen lisäksi ohjeessa olevia mausteita - soijaa 1 rkl, teriyakia 1 rkl, makeaa riisiviinietikkaa 1 rkl, ketsuppia 2 tl sekä Worcester-kastiketta 1 tl. Sekoita kastike huolellisesti kipossa ja lisää pannulle kun kana on mehevän kypsää. Tiputa lämpöä ja keitä kastiketta 1-2 min välillä sekoittaen.

Mieto, makea ja maukas ruoka, joka on varma valinta myös lapsille ja ruokarajoitteisille! 

Nämä mun kaks aasialaistyylistä pikareseptii on tarkoituksella pelkistettyjä, mutta niitä pystyy monipuolistaa helposti jos haluaa - on salaattivinkkiä riisille ja kanalle, on marinointivinkkiä, on kastikevinkkiä, joten sun ei tarvitse vaivata päätäsi sillä mä oon tehny tärkeimmän työn - ryhdy vaan toimeen ja noudata ohjeita.

Huippuaterian teko on siis yllättävän helppoa - laitat kanan marinoitumaan, teet sillä aikaa aasialaistyylisen salaatin jääkaappiin maustumaan. Keität riisin, paistat kanan ja maustat, viimeisenä lisäät tasapainoisen kastikkeen. On se helppoa kun sen osaa. Nauti!


Kommentit